Print Friendly, PDF & Email

Die standaard stamppotjes kennen we inmiddels wel, maar wist je dat je van witte bonen ook een heerlijke vegan stamppot kunt maken? Met dit heerlijk veganistisch recept maak je geef je jouw stamppot een andere draai! Je kunt hier zelfs de aardappelen weglaten en voor alleen maar witte bonen gaan, maar de aardappelen geven hier toch wel dat gevoel van een echte stamppot. Met een Italiaanse twist dus, en ook nog eens een vegan recept. Buon Appetito!

Wat heb je nodig?
voor 4 porties vegan witte bonen stamppot
500 gram witte bonen
500 gram kruimige aardappelen
scheutje plantaardige melk
2 theelepels Italiaanse kruiden
80 gram rucola
4 eetlepels zongedroogde tomatenreepjes
4 eetlepels zwarte olijven, in ringen
een flinke hand verse basilicum, in reepjes
3 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?
1. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Breng een pan met water aan de kook en laat deze 15-20 minuten koken tot dat de aardappels gaar zijn. Dit kun je checken door er met een vork in te prikken.
2. Je kunt de witte bonen zelf koken, maar als je gebrek aan tijd hebt kun je ze natuurlijk ook uit blik gebruiken. Zorg er wel voor dat je de bonen in dat geval even goed uitlekt en afspoelt.
3. Pureer de aardappelen met de witte bonen en voeg de Italiaanse kruiden en een scheutje plantaardige melk toe. Meng dit goed door elkaar, dit is de basis van jouw vegan stamppot.
3. Schep de rucola, zongedroogde tomatenreepjes, zwarte olijven en verse basilicum er doorheen. Voeg zout en peper toe naar smaak. Serveer jouw vegan witte bonen stamppot met geroosterde pijnboompitten en eventueel nog wat verse basilicum. Eet smakelijk!

Heb jij deze vegan witte bonen stamppot gemaakt? Of heb jij een ander makkelijk vegan recept dat je met ons wilt delen? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Vegan witte bonen stamppot met Italiaanse twist
Article Name
Vegan witte bonen stamppot met Italiaanse twist
Description
Wist je dat je van witte bonen ook een heerlijke stamppot kunt maken? Je kunt hier zelfs de aardappelen weglaten en voor alleen maar witte bonen gaan, maar de aardappelen geven hier toch wel dat gevoel van een echte stamppot. Met een Italiaanse twist dus.
Author