Bolognese is niet voor niets een favoriete pastasaus. Het is simpel, snel, lekker en je kan er van alles ingooien! Deze vegetarische versie van onze vrienden van ZTRDG is vullend en gezond door de linzen, kastanje champignons, winterpeen, bleekselderij en krijgt de klassieke touch van de Italiaanse klassieker. Een aanrader voor je pasta!

Wat heb je nodig?
250 gram spaghetti
1 blikje gepelde tomaten
50 g rode linzen
250 gram kastanje champignons
1 stengel bleekselderij
¼ winterpeen
½ ui
1 teen knoflook
2 eetlepels olijfolie om te bakken
1 eetlepel gedroogde oregano
100 g Parmezaan geraspt
zout en peper

Hoe maak je deze vega bolognese?
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en snij de wortel en bleekselderij in kleine blokjes. Maal of snij de champignons fijn in de keukenmachine. Zet een pan met water en wat zout op om de pasta in te koken. Fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij glazig in wat olie in een hapjespan. Voeg de champignons en oregano toe en roerbak ca. 5 minuten. Maal of snij de gepelde tomaten fijn en voeg samen met de linzen toe. Laat alles zachtjes in ca. 10 min gaar sudderen. Voeg indien nodig wat water toe als de saus te dik wordt. Breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking ‘al dente’ (net) gaar. Serveer de saus bij de pasta en geef de geraspte kaas erbij.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische bolognese met kastanje champignons en linzen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 14 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!