Print Friendly, PDF & Email

Tjap Tjoy is een Aziatisch gerecht dat bestaat uit gemengde groenten. ‘Tjap’ betekent ook letterlijk gemengd en ‘Tjoy’ groente. De groenten zijn kort gewokt waardoor ze nog knapperig blijven. In het originele gerecht zit er vaak kip doorheen, maar deze vegetarische variant bevat tofu. Dat neemt heel veel smaak op en zit vol eiwitten en is daarom een goede vleesvervanger. Serveer het met rijst en je hebt een complete maaltijd. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!

Ingrediënten
Voor 4 personen
half plak tofu (150 gram)
half rood pepertje
1 teen knoflook
2 el sojasaus
150 ml groentebouillon
1 bakje champignons
1 rode paprika
halve komkommer
100 gram peultjes
100 gram taugé
2 wortels
sesamzaadjes

Bereidingswijze
Snijd de tofu in blokjes. Hak de knoflook en het pepertje fijn. Snijd de champignons doormidden, en de paprika, wortel en komkommer in stukken. Verwarm een wokpan met olie en fruit de knoflook en peper samen met 1 eetlepel sojasaus een minuutje aan. Voeg vervolgens de tofu toe en bak in vijf minuten gaar. Haal de tofu uit de pan en zet apart. Voeg de champignons, wortel, paprika en 1 el sojasaus toe in de pan en bak 5 minuten aan. Voeg vervolgens de komkommer en de groentebouillon toe en laat alles 10 minuutjes zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 3 minuten de peultjes en taugé toe. Schep de tofu bij de groente en garneer met sesamzaadjes.

Heb jij deze Tjap Tjoy gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
Vegetarische Tjap Tjoy met tofu
Article Name
Vegetarische Tjap Tjoy met tofu

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!