Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (4 stemmen)

Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag venkel in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 bol venkel
1 perssinaasappel
100 gram feta (optioneel)
100 gram gele rijst
50 gram rozijnen
50 gram hazelnoten
1 eetlepel honing
50 gram granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd het kontje van de venkel en haal de bladen uit elkaar.
  3. Verhit olie in een grote pan en roerbak de venkel gedurende 5 minuten. Voeg het sap van de sinaasappel toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Doe de gele rijst met de rozijnen in een pan en kook de rijst (samen met de rozijnen) circa 10 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Meng de hazelnoten met de honing, spreid uit over een bakplaat en karamelliseer de hazelnoten gedurende 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  6. Laat de gekaramelliseerde hazelnoten afkoelen en hak daarna grof.
  7. Verdeel de rijst over de borden, leg hier de gestoofde venkel naast en garneer met verse granaatappelpitjes, gekruimelde feta en de gekaramelliseerde hazelnoten.

PS. Meer weten over venkel? Kijk dan op Van Eigen Bodem. Daar vind je informatie en heerlijke recepten met venkel!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
VEGGIE in 20 minuten: gestoofde venkel met hazelnoten, granaatappel en gele rijst
Article Name
VEGGIE in 20 minuten: gestoofde venkel met hazelnoten, granaatappel en gele rijst
Description
Op zoek naar een supersnel recept? Maak deze gestoofde venkel met hazelnoten, granaatappel en gele rijst. Binnen 20 minuten op tafel!
Author