Print Friendly, PDF & Email

Verse pasta met een rokerige touch van onze vrienden van ZTRDG: simpel en té lekker om niet even te maken. De gegrilde aubergine en de gerookte mozzarella zorgen voor een zoete vlezigheid zonder zwaar te worden, daar zorgt het frisse kaasje voor. Door de knoflook, peper en paarse basilicum krijgt het gerecht een hoop pit. Een heerlijke pasta vol met verschillende smaken!

Wat heb je nodig?
1 rode peper
100 ml extra vierge olijfolie
2 tenen knoflook
1 aubergine
250 g verse spaghetti
1 gerookte mozzarella
paarse basilicum voor garnering
zout en peper

Je koopt alle ingrediënten die nodig zijn in één klik op ZTRDG!

Hoe maak je deze verse spagetthi?
Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij in grove stukken. Verwarm in een kleine koekenpan 1 fijngesneden rode peper samen met 100 ml olijfolie, knoflook, zout en peper. Laat op laag vuur warm worden maar zorg dat de knoflook niet te bruin word. Grill de aubergine aan beide kanten tot hij zacht is, doe in een kom en sprenkel er wat olijfolie, zout en peper over heen. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Houd bij het afgieten 2 el kookvocht achter. Meng de pasta met het kookvocht en de knoflook-peperolie en verwarm kort. Maak de borden op met de pasta, scheur de mozzarella er overheen, gegrilde aubergine, knoflook-peperolie en paarse basilicum.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Verse spaghetti met gerookte mozzarella en aubergine
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)