Wrap met rode biet, bietenhummus, quinoa en boerenkool
4.3 (86.67%) 3 votes

Vandaag staat er een wrap met rode biet, bietenhumus, quinoa en boerenkool op het menu. Een klassieker, maar dat maakt het niet minder lekker! Je kunt met wraps eindeloos variëren. Vul je wrap met je favoriete ingrediënten en je hebt snel een gezonde maaltijd op tafel. Lekker en gezond met veel groenten: wrap met rode biet, bietenhumus, quinoa en boerenkool. Lekker!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
4 meergranen wraps
300 g rode biet, gekookt en geraspt
75 g rode quinoa
60 g boerenkool
2 appels, geschild en geraspt
100 g walnoten, grofgesneden

Voor de rode bietenhummus
100 g rode biet, gekookt en in blokjes
1 tl frambozenazijn
1 el olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Plaats voor de rode bietenhummus alle ingrediënten in de keukenmachine en maal ze tot een gladde massa. Proef en pas de smaak aan met zout en peper.
  2. Spoel de quinoa af met koud water. Breng de quinoa samen met het water aan de kook op middelhoog vuur. De quinoa zal tijdens het koken het vocht opnemen. Laat de quinoa 10 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Verdeel de wraps over de borden. Bestrijk een wrap met een vierde van de bietenhummus. Schep daarop een vierde van de quinoa, beleg met bieten, boerenkool, appel en walnoten. Vouw de boven- en onderkant van de wrap naar binnen en rol de hele wrap van links naar rechts op met de vulling in het midden. Snijd de wraps doormidden en serveer direct.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Wrap met rode biet, bietenhummus, quinoa en boerenkool
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!