Zoete aardappel brownies
Lauren Kreijger

Zoete aardappel brownies

maandag 06 juli 2020
Dit recept is er een van onze lezers, namelijk Manouk! In haar vrije tijd houdt zij zich bezig met (gezond) koken en bakken. Net als wij staat zij het liefst de hele dag in de keuken. Waarin zij o.a. deze heerlijk smeuïge brownies van zoete aardappel maakt. We moesten deze lekkernij uitproberen en weet je wat, hij is hartstikke goedgekeurd! Je vindt hier het recept.

Ingrediënten
Voor 8-10 stuks
350 g zoete aardappelen
50 g tarwebloem
50 g volkoren speltmeel
5 el cacaopoeder
1 tl vanille-extract
150 g ontpitte dadels
2 el honing
100 ml melk
1 ei
1 el cacao nibs
snufje zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappels in blokjes (schil erom laten) en gaar ze in de oven voor 20-30 minuten (180 °C) of totdat ze zacht zijn.

  2. Week de dadels in een bakje met heet water.

  3. Doe in een kom de bloem, het meel, zout en de cacao en meng door elkaar.

  4. Pureer de aardappel en de dadels in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad mengsel en voeg hier het vanille-extract aan toe.

  5. Meng daarna alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste nog het ei, de melk en de cacao nibs toe. Mix tot een glad (maar stevig) mengsel.

  6. Afbakken in de oven voor ca. 30 minuten (180 °C). Ik gebruikte een springvorm van 20 cm.


Tip!
Op zoek naar nog meer (semi) gezonde baksels? Wat dacht je van deze Paleo pompoen blondies, of glutenvrije black bean brownies?

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Notities

Wil je een keukenmachine gebruiken voor dit recept? Lees dan hier welke wij de beste vinden!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.