Zoete schuimomelet met rood fruit compote
Eke Mariën

Zoete schuimomelet met rood fruit compote

donderdag 06 juli 2017
Weer een bijzonder feitje van Eke van Koken met Kennis! Wist je dat lucht fungeert als razendsnelle smaakchauffeur voor aroma’s van mond naar neus? Dat maakt luchtige gerechten zo smakelijk. Denk aan zachte chocolademousse en romige soufflés. De kunst van het bereiden zit hem in ‘hoe meer lucht, hoe meer smaak’. Eke laat zien hoe dat moet met dit overheerlijke recept over luchtige schuimomelet!

Wil je je verder verdiepen in deze lucht-in-eten-theorie? Lees dan dit mooie college op Koken met Kennis over ‘Eiwitten opslaan’.

Wat heb je nodig?
1 sinaasappel
1 pak diepvries bosfruit
50 g geleisuiker
4 eieren
75 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 el boter
1 dl slagroom

Hoe maak je deze schuimomelet?
Wil je een snelle eerste uitleg? Kijk dan hier Eke’s video.
Stap 1: Verwarm de oven voor naar 180 graden.
Stap 2: Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap er uit. Houd de helft van het sap en de rasp apart. Doe rest van de rasp en het sap samen met het bosfruit en de geleisuiker in een steelpan en breng het al roerend aan de kook. Laat het fruit 2 min. doorkoken en doe het over in een kom. Laat afkoelen.
Stap 3: Scheid de eieren en klop met een mixer de eiwitten met 50 gram van de suiker in een vetvrije kom stijf. Klop daarna het eigeel met de vanillesuiker en de rest van de suiker tot een romige, lichtgele massa. Spatel het eigeel voorzichtig door de eiwitten.
Stap 4: Verhit de boter in een koekenpan met anti aanbaklaag. Giet het eiermengsel in de pan en bak de omelet een minuutje op matig vuur. Zet de omelet in het midden van de oven en gaar 5 min. Zet een groot bord bovenop de omelet en draai de omelet met pan en al om op het bord. Snijd in 8 punten.
Stap 5: Serveer de punten dubbelgeklapt op bordjes met een flinke schep bosfruitcompote ertussen. Met slagroom en poedersuiker wordt deze zoete omelet extra feestelijk.

Heb jij deze schuimomelet gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.