Beoordeel dit artikel

Tijd voor komkommer schaafijs! Dit koele recept is van de groentechef van Nederland, Jonathan Karpathios, in samenwerking met Mooi wat planten doen. De komkommer-granité, is heerlijk verfrissend. Een slanke en groene vervanger voor dik, romig ijs!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
600 ml versgeperst komkommer sap
2 limoenen
4 theelepels honing
snuf cayennepeper
2 eetlepels witte wijnazijn
2 stengels bleekselderij
Extra nodig: een sapcentrifuge 

Hoe maak je komkommer schaafijs?

  1. Schil de komkommer en de bleekselderij en doe dit door de sapcentrifuge.
  2. Voeg aan het sap de azijn, honing en limoensap toe.
  3. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
  4. Zet in de vriezer in een platte schaal en rasp er iedere 15 minuten met een vork doorheen.
  5. Garneer met wat munt om de frisheid van de granité naar boven te brengen

Tip! serveer het schaafijs na de borrel als tussengerecht voor het dessert of maak met de komkommer granité een mooi aperitief door een paar lepels in een glas te doen en er een scheutje gin of wodka aan toe te voegen.

Smakelijk!

Heb jij dit recept van Mooi wat planten doen x Jonathan Karpathios gemaakt? Of een anders favoriet recept? Laat het ons dan weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zomers komkommer schaafijs
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!