...

Vleesvervanger getest: AH Vegan tofu reepjes Mexicaans

door | 24 aug 2023 | Albert Heijn, De Hippe Vegetariër, Reepjes, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij AH Vegan tofu reepjes Mexicaans. Lees snel verder!

 

Smaak, structuur en toepassing

Voor mensen die niet veel tijd willen besteden in de keuken, zijn deze vegan tofu reepjes met een heerlijke Mexicaanse kruidenmix een ideale keuze. Deze vleesvervanger is namelijk al gemarineerd en voorgebakken, wat het bereidingsproces versnelt. Onlangs hebben wij deze vegan vleesvervanger geprobeerd om te proeven of ze lekker zijn en of de Mexicaanse smaken goed omhoog komt.

Het bereiden van de vegan tofu reepjes is zeer eenvoudig: bak ze in een koekenpan met een beetje olie op hoge temperatuur gedurende 3 tot 5 minuten gaar. Bij het proeven merken we op dat de tofureepjes niet erg knapperig zijn, zoals wel vaker bij tofu het geval is. Helaas vinden we de smaak van de tofu reepjes wat flauw. Gezien de marinade met Mexicaanse kruiden hadden we een smaakexplosie verwacht. Wanneer je je verwachtingen van de Mexicaanse kruidenexplosie los laat, zijn de vegan tofu reepjes best lekker. We raden aan om deze tofureepjes te combineren met rijst en groenten. Over het algemeen is deze vleesvanger handig als je geen tijd hebt om zelf tofu te snijden en te marineren. Als je echter graag kosten bespaart en extra smaak wilt toevoegen, is het zelf bereiden van tofu nog steeds een goede optie, vooral als je van wat meer pit houdt! Of je voegt zelf nog wat kruiden toe aan deze vegan tofu reepjes.

 

Voedingswaarden

De AH Vegan tofu reepjes Mexicaans bevatten per 100 gram 214 calorieën, wat 88 calorieën meer is dan een gewoon tofublok. De Mexicaanse reepjes bevatten ook twee keer zoveel vet als normale tofu, namelijk 16 gram, waarvan 2.1 gram verzadigd vet. Daarnaast hebben ze een iets hoger koolhydraatgehalte van 2,4 gram, waarvan 1,5 gram suikers, maar desondanks zijn ze nog steeds relatief koolhydraatarm, wat handig is voor wie minder koolhydraten wil eten. Een voordeel van deze Mexicaanse tofu reepjes is dat ze iets meer voedingsvezels bevatten dan normale tofu, namelijk 2,2 gram in vergelijking met 0,9 gram. Het eiwitgehalte is redelijk vergelijkbaar, namelijk 14 gram. Het enige nadeel is dat er waarschijnlijk iets meer zout is toegevoegd voor de smaak, namelijk 1,13 gram.

 

Ingrediënten

Deze vleesvervanger is gemaakt van water, 44% sojaboon, zonnebloemolie, verstevigingsmiddel (calciumsulfaat [E516]), specerijen (o.a. 0,2% koriander, 0,2% chili), tomatenpuree, zout, suiker, gemodificeerd maïszetmeel, limoensapconcentraat, oregano.
Waarvan toegevoegde suikers 0.6g per 100 gram en waarvan toegevoegd zout 1.10g per 100 gram

AH Vegan tofu reepjes Mexicaans: 6,5

Voor de veganisten: deze vleesvervanger is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: deze vleesvervanger bevat geen gluten, een go dus!

AH Vegan tofu reepjes Mexicaans – €2,69 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: AH Vegan tofu reepjes Mexicaans
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Vegan tofu reepjes Mexicaans
Description
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij ontzettend blij mee! Vandaag testen wij AH Vegan tofu reepjes Mexicaans. 
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt