Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de barbecue spiesjes van GoodBite!

img_1107Vegetarische barbecue spiesjes
De afgelopen maanden ben ik druk bezig om het enorm brede assortiment van GoodBite te testen en te beschrijven. Dit op verzoek van jullie, want vele lezers attendeerden mij op dit merk! GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant, dat vleesvervangers maakt op basis van soja, tarwe en erwten. Favoriet tot nu toe zijn de zadenburger, de notenballetjes, de magere braadworstjes, de ouderwetse ‘gehaktbal in jus’, de linzenburger, de Italiaanse carré en sinds kort de gemarineerde filet! Deze week testte ik de spiesjes van GoodBite. Het BBQ seizoen mag dan officieel wel over zijn, onofficieel is er nog van alles mogelijk. Vorig jaar nog stond ik met vrienden, een bbq en een vuurkorf op een dakterras. Niets mis mee!

Smaak, structuur en toepassing
Als ik een BBQ-product test dan kijk ik daar net even anders naar: het moet lekker ruiken, tegen een stootje kunnen op de hete koolen en het ijzer, en het moet goed smaken op zichzelf. Want hoewel de ambitie misschien is om er een mooie maaltijd van te maken, bij een barbecue eet je meestal alles los van elkaar (ik tenminste). Dus JA deze spiesjes ruiken goed als je ze bakt! Ze zijn binnen 5 minuten klaar, wat wel prettig is als je vrienden zich staan te verdringen om trage burgers op het vuur te bakken. Je kan ze zo van het stokje af knabbelen en door de zoetzure piri piri marinade heb ze weinig extra’s nodig. Tegelijk zijn ze ook goed geschikt om lekker mee te dippen. Ik kan niet zeggen dat ik ze erg culinair vind qua smaak en structuur, maar het is perfect borrel/bbq materiaal.

Voedingswaarde
De spiesjes worden zoals het GoodBite betaamt gemaakt op basis van water, plantaardige eiwitten (soja en tarwegluten), kippen-eiwit, zetmeel, palmvet, melk-eiwit, zonnebloemolie, kruiden en specerijen, gecombineerd met de piri piri saus op basis van water, suiker, azijn en gedroogde groenten. Aangevuld met vitamine B12 en ijzer om een volwaardige vleesvervanger te kunnen zijn. Niemand gaat barbequen uit gezondheidsoverwegingen, dus dat is bij deze spiesjes niet anders. Een spiesje is 35 gram en bevat 77 calorieën en 1 gram verzadigd vet. Een pakje bevat 5 spiesjes, dus reken maar uit… Uiteindelijk hangt het er natuurlijk helemaal vanaf hoeveel je ervan eet. Dus lekker combineren en aanvallen op die gegrilde groenten!

Voor de veganist: de spiesjes bevatten helaas kippen-eiwit en melk-eiwit, dus no go.
Voor gluten-allergie: de spiesjes bevatten helaas tarwegluten en zetmeel, dus no go.

Het assortiment van GoodBite wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Jumbo en de Deen.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: vegetarische barbeue spiesjes van GoodBite
Article Name
Vleesvervanger getest: vegetarische barbeue spiesjes van GoodBite
Description
Deze week testte ik de spiesjes van GoodBite. Het BBQ seizoen mag dan officieel wel over zijn, onofficieel is er nog van alles mogelijk. Vorig jaar nog stond ik met vrienden, een bbq en een vuurkorf op een dakterras. Niets mis mee!
Author