Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Champignon paprika burger van Vivera!

IMG_8110Plantaardige burger van Vivera
Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Goed nieuws is dat ze op dit moment hard bezig zijn om meer 100% plantaardige producten te ontwikkelen. Ideaal voor vegans dus! Sinds kort zijn er dus 3 nieuwe plantaardige burgers op basis van groente in hun assortiment en deze ga ik de komende tijd proeven en testen. Vandaag de laatste, namelijk de champignon paprika burger, 100% vegan!

Smaak, structuur en toepassing
De champignon paprika burger ziet er heel aantrekkelijk uit als een stevige burger waarbij je de paddenstoelen en de paprika echt ziet zitten. Dan is de grote vraag natuurlijk: proef je ze ook? Jazeker! De burger is bijzonder smaakvol, met een sterke en eigenzinnige smaak waarin de ingrediënten duidelijk naar voren komen. Wat wil je ook met 53% champignons en 20% paprika? Een goede vulling dus! Verder heeft de burger een frisse smaak wat hem ook geschikt maakt voor zomerse temperaturen. Dankzij de stevige smaakcombinatie is hij niet zo eenvoudig te combineren, dus eet je hem het liefst met een simpele salade of op een broodje. Een bijzondere burger die erom vraagt geproefd te worden!

Voedingswaarde
Evenals de andere twee plantaardige burgers die ik de afgelopen weken testte, is deze burger een verantwoordelijke keuze voor de dagelijkse voeding. Goed gevuld met groenten, voedzaam en toch behoorlijk mager. Qua voedingswaarde bevat een pakje twee burgers van ieder 100 gram, met 127 calorieën en 0,6 gram verzadigd vet per burger. Plantaardig, smaakvol en ‘light’ dus. Een nieuwe variant voor de vegans onder ons, die ook nog een glutenarm is. Wie is fan?

Voor de veganist: de burger is 100% plantaardig, dus good to go!
Voor gluten-allergie: de burger bevat alleen tarwevezels (geen tarwe-eiwit), dus is glutenarm. Wordt wel gemaakt in een fabriek waar gluten verwerkt worden.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Champignon paprika burger Vivera
Article Name
Champignon paprika burger Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Champignon paprika burger van Vivera
Author