...

Vleesvervanger getest: Chipolata worstjes Quorn

door | 26 apr 2017 | Quorn, Vleesvervangers, worst

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de chipolata worstjes van Quorn!

Chipolata worstjes van mycoproteïne
Het is jullie misschien opgevallen dat ik deze maand een aantal recepten heb gemaakt samen met Quorn. Daarom werd het ook tijd om hun producten eens onder de loep te nemen. En dat is interessant, want in tegenstelling tot andere vleesvervangers heeft Quorn een hele unieke samentelling zonder soja! Quorn wordt gemaakt op basis van het eiwit van een schimmel: mycoproteïne. Deze schimmel is familie van de paddenstoel. We hebben het hier dus over een gezonde en natuurlijke bron van eiwitten die groeit in de natuur. Het eiwit wordt verwerkt met behulp van een gistingsproces waarbij de vaste substantie wordt geoogst. Quornproducten bevatten veel eiwit en vezels en vallen op omdat ze, als je kijkt naar de calorische waarde en het vetpercentage, bijzonder mager zijn. Deze week test ik hun chipolata worstjes!

Smaak, structuur en toepassing
Wat heb ik lang geen knakworstjes gegeten, zeg! Ik kan het me amper herinneren, maar zodra ik een hapje nam van deze chipolataworstjes van Quorn kwam alles opeens weer boven. Het knisperende randje, de zachte rulle structuur, de luchtig sappige smaak en niet te vol of te vettig… Hier voldoen de Chipolataworstjes van Quorn perfect aan! De smaak is licht kruidig en stiekem zijn ze gewoon erg lekker. Je blijft ervan eten, en het leuke is: dat geeft niet! Want de Quorn producten zijn bijzonder mager en zo hebben ook deze chipolata worstjes een hele verantwoorde voedingswaarde. Ik zou ‘m in z’n eenvoud serveren als een ouderwets broodje knakworst of bij een hollandse pot. Ook perfect voor met de kids!

Voedingswaarde
De chipolata worstjes worden gemaakt op basis van 32% mycoproteïne, scharrel-eiwit, tarwe-eiwit, plantaardige olie, kruiden en specerijen. Niet zo’n minimalistische ingrediëntenlijst als de stukjes dés, maar toch nog behoorlijk overzichtelijk. In tegenstelling tot veel andere vleesvervangers, de Quornproducten niet zijn aangevuld met vitamine B12 en ijzer. Daar staat tegenover dat ze dus uitzonderlijk ‘light’ zijn met in het geval van de Chipolata worstjes 56 calorieen, 4,2 gram eiwitten, 1,4 gram verzadigd vet en 0,3 gram zout per worstje van 30 gram (een pakje is 180 gram en bevat 6 worstjes). Daarmee zijn ze denk ik officieel de magerste worstjes in het schap! Dus ik zou zeggen: probeer ze eens en laat me weten of jij ze ook zo op knakworstjes vindt lijken. Samen met de kids!

Voor de veganist: de chipolata worstjes bevatten helaas scharrelei-eiwit. Dus no go.
Voor de glutenallergie: de chipolata worstjes bevatten helaas tarwe-eiwit. Dus no go.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Getest: chipolata worstjes van Quorn
Article Name
Getest: chipolata worstjes van Quorn
Description
Benieuwd hoe de chipolata worstjes van Quorn smaken? De Hippe Vegetariër test alle vleesvervangers uit de Nederlandse supermarkten!
Author
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

1 Reactie

  1. Inge

    Quorn worstjes zijn super lekker. Klaargemaakt met bloemkoolpuree. Heerlijk!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt