Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij De Paddestoel paprikaburger. Lees snel verder!
Smaak, structuur en toepassing
Heb je al een keer van het merk ‘De Paddestoel’ gehoord? Dit merk wordt onder andere bij Ekoplaza verkocht en hebben heel wat bijzondere producten. De paprikaburger is daar een van. Dit is een vegan product op basis van kikkererwten en sojabonen. Deze ongepaneerde burger wordt op smaak gebracht met stukjes rode paprika. Het werd tijd om deze paprikaburger eens te testen. Je bakt ze heel makkelijk krokant in een pan voor ongeveer 2 minuten. Wij hebben ze iets langer gebakken voor een extra krokant buitenlaagje. Natuurlijk gingen wij hem ook uitgebreid proeven. Het buitenlaagje was inderdaad een beetje krokant, maar naarmate de burger afkoelt wordt dit wat minder, snel opeten dus! De paprikaburger is erg zacht vanbinnen en lekker smeuïg. Dit merk je ook als je er op kauwt, de burger lost snel op in je mond. Qua smaak is het een goede vegan burger. Wat wij wel jammer vinden, is dat je de paprika er niet erg goed in terugproeft. Je proeft voornamelijk een mix aan kruiden, wat ook niet perse tegenvalt. Al met al een prima vegan burger, die je lekker kan combineren met bijvoorbeeld een salade of op een broodje!
Voedingswaarden
De Paddestoel paprikaburger bevat per 100 gram 158 calorieën. Dit valt erg mee! Per burger is dit ongeveer 142 calorieën. Het vetgehalte is ook niet erg hoog namelijk 8,4 gram vet, waarvan verzadigde vetzuren 0,8 gram. De paprikaburger bevat wel behoorlijk wat koolhydraten namelijk 20,1 gram, waarvan 3,1 gram suikers. Het aan aantal eiwitten per 100 gram is 9,1 gram, dit had iets hoger gemogen. Er zit ook een kleine hoeveelheid vezels in, namelijk 4,4 gram. Tot slot bevat de paprikapoeder ook een beetje zout, namelijk 1,3 gram per 100 gram.
Ingrediënten
De Paddestoel paprikaburger is gemaakt van 15% SOJAbonen*, kikkererwten*, TARWEbloem*, 7% paprika*, ui*, wortel*, zonnebloemolie*, fijn zeezout, specerijen*
* = Biologisch
De Paddestoel paprikaburger: 7,0
Voor de veganisten: De Paddestoel paprikaburger is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Paddestoel paprikaburger bevat gluten, een no-go dus!
De Paddestoel paprikaburger – €5,49 – verkrijgbaar bij Ekoplaza
Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Belachelijk duur, waardoor moeten vleesvervangers zo duur zijn, absurd.
En zit niet een beetje zout in maar veel!
Hi Danny,
Gelukkig zijn er ook goedkopere opties 🙂
Liefs,
Bibian