Print Friendly, PDF & Email
4.2/5 - (6 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de gemarineerde filet van GoodBite!

img_1098Vegetarische gemarineerde filet
De afgelopen maanden ben ik druk bezig om het enorm brede assortiment van GoodBite te testen en te beschrijven. Dit op verzoek van jullie, want vele lezers attendeerden mij op dit merk! GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant, dat vleesvervangers maakt op basis van soja, tarwe en erwten. Favoriet tot nu toe zijn de zadenburger, de notenballetjes, de magere braadworstjes, de ouderwetse ‘gehaktbal in jus’, de linzenburger en de Italiaanse carré. Deze week testte ik de gemarineerde filet van GoodBite. Die wordt toegevoegd aan de favorieten!

Smaak, structuur en toepassing
Leuk aan de filet vind ik dat het echt een origineel product is in dat enorme vleesvervangerassortiment van de supermarkt. Zo eentje zag ik er niet eerder! De filet is groot, stevig, zoals ik me een kippenfilet van vroeger herinner. Een mannelijke portie bijna, maar daardoor ook heerlijk royaal. De filet is gemarineerd met geurende Oosterse kruiden en mag lekker lang garen in de pan. Het resultaat is een enorm sappig, super smeuiig, krokant geheel waar je maar al te graag je tanden in wilt zetten. Verslavend lekker! Mede doordat hij wel iets aan de zoute kant is, maar dat past hier gewoon bij. Echt voedzaam comfort food voor na een middag schaatsen of koude fietstocht. Laat de winter maar komen!

Voedingswaarde
De gemarineerde filet wordt gemaakt op basis van water, plantaardige eiwitten (soja en tarwegluten), plantaardige olieën, zetmeel, kippen-eiwit, gedroogde groenten, kruiden en specerijen. Aangevuld met vitamine B12 en ijzer om een volwaardige vleesvervanger te kunnen zijn. Je zult niet verrast zijn dat zo’n royale filet ook een wat hogere voedingswaarde heeft: een filet is 90 gram (2 in een pakje) en bevat 185 calorieën en 1,9 gram verzadigd vet. Dit is echter een perfecte product om enkel te combineren met gemengde gestoomde groenten. De rijst of pasta kan je gemakkelijk achterwegen laten, want deze filet is helemaal genoeg. Word je blij van!

Voor de veganist: de filet bevat helaas kippen-eiwit, dus no go.
Voor gluten-allergie: de filet bevat helaas tarwegluten, dus no go.

Het assortiment van GoodBite wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Jumbo en de Deen.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: vegetarische gemarineerde filet van GoodBite
Article Name
Vleesvervanger getest: vegetarische gemarineerde filet van GoodBite
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegetarische filet van GoodBite!
Author