Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: AH Biologische Zeewierballetjes!

AH Biologische Zeewierballetjes
Vandaag test ik een vleesvervanger in de vorm van balletjes, de Biologische Zeewierballetjes van de Albert Heijn om precies te zijn. Wij kennen de vleesvervangers van AH aan hun eenvoudige verpakking met duidelijk herkenbare inhoud. Aan het assortiment van vegetarische en vegan burgers, schnitzels, balletjes, gehakt, kip, falafel, rondo’s en carré’s zijn de vleesvervangers van Albert Heijn een mooie toevoeging. Momenteel tellen wij een totaal van 23 verschillende vleesvervangers in de (digitale) schappen en waren erg benieuwd naar deze zeewierballetjes. Ze hadden dan ook de slogan ‘eenmaal geproefd, zeg je nooit meer nee tegen de smaak van de zee’!

 

Smaak, structuur en toepassing
Deze balletjes die wij in de schappen hebben gespot zijn heel bijzonder, het belangrijkste ingrediënt is namelijk zeewier! Je kunt je misschien voorstellen dat wij deze balletjes moesten testen – gewoon om te zien of wij de zee daadwerkelijk konden proeven. Het antwoord op deze vraag was unaniem JA! De zeewiersmaak die de meeste mensen associeren met een ‘zeesmaak’ is duidelijk aanwezig in de balletjes. De Albert Heijn heeft helemaal gelijk en de balletjes doen de eerder genoemde slogan eer aan. De balletjes zien er mooi uit en je herkent de zeewier duidelijk terug. Naast zeewier herken je ook al gauw stukjes wortel, rijst en kruiden terug. Tijd om de balletjes in de pan te bakken in een koekenpan! De balletjes krijgen een mooie goudbruine kleur en beginnen er steeds smakelijker uit te zien. Wat betreft de smaak: eerlijk is eerlijk, je moet van deze zilte smaak houden! Naar mijn mening zijn de balletjes wel erg aan de zoute kant. De structuur van de balletjes is ‘chewy’, wat ik misschien het beste kan vertalen naar smeuïg maar stevig. De zeewierballetjes zijn een leuke toevoeging aan het assortiment met vegetarische balletjes én zijn iets anders dan we gewend zijn. In een maaltijd kun je de balletjes verwerken in een wrap, maar ook bij een Oosters gerecht serveren. Wij zijn in ieder geval positief verrast door de Biologische Zeewierballetjes van de Albert Heijn!

Voedingswaarde
De AH Biologische Zeewierballetjes zijn gemaakt van biologische sojaboon (28%), biologische rijst, water, gerehydrateerd zeewier (12%), biologische wortel en ui, biologische zonnebloemolie en paneermeel, biologische havervlokken, boekweit en aardappelvlokkken, verdikkingsmiddel, natuurlijke aroma’s, zout en gedroogde biologische groente (pasinaak, wortel, kruiden & mierikswortel). Deze ingrediëntenlijst ziet er in eerste instantie overzichtelijk uit, al ben ik wel benieuwd naar de kruiden die gebruikt zijn. Het zout vind ik vrij misplaatst in deze balletjes, aangezien ze dit door het gebruik van zeewier absoluut niet nodig hebben. Wanneer we kijken naar de voedingswaarde van de AH Biologische Zeewierballetjes leren wij het volgende. Één verpakking (150 gram) bevat per 100 gram 195 kcal, 1,5 gram verzadigd vet, 1,5 gram zout en 11 gram eiwitten.

Voor de veganist: YES! De AH Biologische Zeewierballetjes zijn helemaal 100% plantaardig dus een go!
Voor de glutenallergie: de AH Biologische Zeewierballetjes bevatten gluten, helaas een no-go!

AH Biologische Zeewierballetjes – €3.39 – exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn en natuurlijk via AH.nl

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: AH Biologische Zeewierballetjes
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Biologische Zeewierballetjes
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger uit de supermarkt, zodat jij direct weet welke jouw favoriet is. Vandaag de de AH biologische zeewierballetjes!
Author