...

Vleesvervanger getest: AH champignon gran formaggio burger

door | 7 mrt 2019 | Albert Heijn, burgers, Glutenvrij, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH champignon gran formaggio burger!

AH champignon gran formaggio burger
Vandaag test ik een vleesvervanger in de vorm van een burger, de champignon gran formaggio burger van de Albert Heijn om precies te zijn. Wij herkennen de vleesvervangers van AH aan hun eenvoudige verpakking met duidelijk herkenbare inhoud. Met een assortiment van vegetarische en vegan burgers, schnitzels, balletjes, gehakt, kip, falafel, rondo’s en carré’s zijn de vleesvervangers van Albert Heijn een mooie toevoeging aan het schap. Momenteel hebben wij een totaal van 23 verschillende vleesvervangers geteld in de (digitale) schappen, waarbij wij stiekem erg benieuwd waren naar een in mijn ogen gouden combinatie: paddenstoelen en Italiaanse kaas: de champignon gran formaggio burger.

Smaak, structuur en toepassing
Er zijn twee soorten vleesvervangers die je tegen komt in de supermarktschappen: de vleesnabootser (deze is speciaal ontworpen om eruit te zien en te smaken als vlees) en het vleesalternatief (die weliswaar een soortgelijke vorm kan hebben, maar zich niet voordoet als vlees). De champignon gran formaggio burger van de Albert Heijn behoort tot de laatste categorie. Deze burger op basis van champignon en Italiaanse kaas is een echt vleesalternatief. De gebruiksaanwijzing van deze burger is vrij eenvoudig: je bakt de burger in een pan met een klein beetje olie. Let er op dat de burger kaas bevat en deze dus eerder kan gaan plakken. Deze burger kun je op een broodje serveren, maar is ook een leuke aanvulling op een typische AVG-maaltijd (met de “V” van vleesvervanger natuurlijk!). Eet hem ook eens bij een salade of pastagerecht. Het uiterlijk van de burger is erg aantrekkelijk: je ziet de paddenstoelen, ui en pijnboompitten zitten. De smaak van de burger is aan de zoute kant, maar dat is zo gek nog niet als je je bedenkt dat deze komt van de Italiaanse kaas (12%). De burger is smeuïg en heeft een goede bite. Heel lekker!

Voedingswaarde
De AH champignon gran formaggio burgers bestaat grotendeels uit groenten (67% champignon, ui) en daarnaast uit melk, voedingsvezel (glutenvrije haver, erwt, citroen), scharrelei-eiwit, zetmeel (aardappel, maïs), pijnboompit, zout, erwteneiwit, oregano, aardappel, zonnebloemolie, gedroogde knoflook en vegetarisch stremsel. Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst, vind ik de Italiaanse kaas niet snel terug. Ik ga er nu van uit dat deze in de ingrediëntenlijst omschreven staan als de combinatie van melk en vegetarisch stremsel. Dit mag van mij wel iets duidelijker aangegeven worden! Als we kijken naar de voedingswaarde van de AH champignon gran formaggio burgers, leren we het volgende: één verpakking (160 gram) bevat per 100 gram 180 kcal, 3,5 gram verzadigd vet, 1,5 gram zout en 8,5 gram eiwitten. Dit is niet de meest eiwitrijke vleesvervanger van de Albert Heijn, maar het verzadigd vet-gehalte en het aantal kcal per burger is in vergelijking met andere burgers aan de lage kant.

Voor de veganist: helaas! De AH champignon gran formaggio burgers zijn niet vegan dus een no-go!
Voor de glutenallergie: YES! De AH champignon gran formaggio burgers bevatten geen gluten, dus een go!

AH champignon gran formaggio – €3.19 – exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn en natuurlijk via AH.nl

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: AH champignon gran formaggio burger
Article Name
Vleesvervanger getest: AH champignon gran formaggio burger
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt! Zodat jij direct weet welke jouw favoriet is. Vandaag getest: AH champignon gran formaggio burger.
Author
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt