Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Zeesticks van AH!


Zeesticks van AH
Vandaag test ik vegetarische ‘vissticks’, de Zeesticks van AH. Wij herkennen de vlees-, en nu dus ook visvervangers van AH aan hun eenvoudige verpakking met duidelijk herkenbare inhoud. Aan het assortiment van vegetarische en vegan burgers, schnitzels, balletjes, gehakt, kip, falafel, rondo’s en carré’s zijn de vlees- en visvervangers van Albert Heijn een mooie toevoeging. In een totaal van 27 vegetarische en vegan vleesvervangers van eigen merk, is dit de enige visvervanger. Benieuwd hoe deze volgens ons scoorde? Lees dan vooral verder.

Smaak, structuur en toepassing
De Zeesticks mogen dan wel de enige visvervanger van AH zijn, ze doen zeker niet onder aan een aantal van AH’s succesvolle vleesvervangers. Na enkele minuten opgebakken te zijn, vinden wij allen een goudbruine zeestick op ons bordje. Knapperig van buiten en mals van binnen. Tot onze verbazing vergelijkbaar met een echte visstick, in zowel structuur als smaak! Voor mij horen vissticks bij spinazie en aardappeltjes, maar wij denken dat ze het ook heel goed zouden doen op een broodje met een lekkere frisse salade ernaast. Als dit de eerste visvervanger van Albert Heijn is, dan mogen wij alleen maar hopen dat AH meer visvervangers in de maak heeft!

Voedingswaarde
De Zeesticks van AH zijn gemaakt van water, paneermeel (tarwe), 17% sojaboon, verdikkingsmiddel (natriumalginaat [E401], methylcellulose [E461], calciumchloride [E509]), zonnebloemolie, aardappelzetmeel, tarwebloem, natuurlijk aroma, ui-extract en zout. In 1 verpakking zitten 6 sticks met een totaal van 180 g. 1 stick bevat 69 kcal, 0,45 gram verzadigd vet 0,3 gram zout en 2,1 gram eiwitten.

Cijfer AH Zeesticks: 8
Voor de veganist: Yess! De AH Zeesticks zijn plantaardig, dus een go!
Voor de glutenallergie: de AH Zeesticks bevatten gluten, een no-go dus!

AH Zeesticks – €2.97 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: AH Zeesticks
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Zeesticks
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Tivall tot Goodbite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag getest: de Zeesticks van AH!
Author