...

Vleesvervanger getest: The Beyond Burger van Beyond Meat

door | 31 mei 2019 | burgers, Nieuws, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de veelbesproken Beyond Burger van Beyond Meat!

Beyond Burger van Beyond Meat
Beyond Meat is een Amerikaans bedrijf, opgericht door Ethan Brown. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd enorm veel aandacht in de media gekregen, met name dankzij hun succesvolle Beyond Burger. Het is de burger die alle bestaande vleesvervangers zou overtreffen. Hij was in Nederland een tijdje verkrijgbaar in een handjevol restaurants, maar begin deze maand werd deze burger eindelijk ook geïntroduceerd in een van onze bekendste supermarkten: Albert Heijn. Vandaag testen wij deze populaire burger!

Smaak, structuur en toepassing
Na alle publiciteit die deze burger kreeg, waren wij natuurlijk onwijs nieuwsgierig naar deze burger. Eén verpakking bevat twee nogal vochtige burgers die de indruk wekken niet heel stevig te zijn. Dit bleek te kloppen, aangezien er nog voor het bakken al een stukje van de burger af brak. Wel was die herkenbare vleeslucht al bij het openen van de verpakking aanwezig. Het bakken in de pan ging redelijk goed. De burgers hadden binnen enkele minuten een mooi krokant randje, maar het ‘bloeden’ dat de burger zogenaamd zou doen? Dat gebeurde niet. Wel viel ons op dat er tijdens het bakken onwijs veel olie uit de burger kwam. Bij het testen van de burger vielen ons een aantal dingen op. De burger oogde namelijk nogal grauw. Het snijden ging niet heel soepel, maar liet ons wel meteen de vezel/vlokachtige structuur van de burger zien. Bij het proeven kwam de verbazing. De burger smaakte echt naar vlees! Naar tartaar om precies te zijn. De burger heeft een lekker rokerige smaak, maar is wel redelijk zout. Verder proefden wij duidelijk de ‘vlokken’ in de structuur van de burger, wat niet door iedereen gewaardeerd werd. Wij zien deze burger terug op een lekker broodje of naast je aardappelen en groenten.

Voedingswaarde
The Beyond Burger is gemaakt van erwteneiwitisolaat (18%), water, koolzaadolie, geraffineerde kokosolie, aroma, rookaroma, stabilisatoren: cellulose, methylcellulose, arabische gom; aardappelzetmeel, maltodextrine, gistextract, zout, zonnebloemolie, gedroogde gist, antioxidanten; ascorbinezuur, azijnzuur, kleurstof: bietenrood, gemodificeerd zetmeel, appelextract, citroensapconcentraat. Wanneer we vervolgens kijken naar de voedingswaarden, leren we het volgende: één burger van 113,5 gram bevat 302 kcal, 5 g verzadigd vet, 1,1 g zout en 20,4 gram eiwitten.

Cijfer Beyond Meat: The Beyond Burger: 8

Voor de veganist: Yes! De Beyond burger is plantaardig, dus een go!
Voor de glutenallergie: Yes! De Beyond burger bevat geen gluten, een go dus!

Beyond Meat The Beyond Burger – €5.99 – verkrijgbaar bij de Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: The Beyond Burger van Beyond Meat
Article Name
Vleesvervanger getest: The Beyond Burger van Beyond Meat
Description
Deze week getest, de populaire Beyond Meat The Beyond burger! Geïntroduceerd begin deze maand in de Nederlandse supermarkt. Lekker op een broodje of naast de groenten en aardappelen. Cijfer - 8
Author
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Latest posts by Lauren Kreijger (see all)

69 Reacties

  1. Marja Gaarenstroom

    Alles uitgeprobeerd en de beyond meat produkten ( de schnitzel, sausages, gehakt en de burger) vind ik veruit het lekkerste van alle vegatarische produkten v andere merken. Een dikke 10! Ik hoop dat ze snel nog meer variaties gaan doen, bv kipfilet…zalm…
    En ik hoop dat ze ook vegatarisch vleesbeleg voor op brood gaan maken. Alhoewel de burger op brood of in een saucijsje ook heel goed gaat.

    Antwoord
    • Tessa Emmen

      Hi Marja,

      Fijn dat je zo enthousiast bent!
      Wij zijn ook helemaal fan van Beyond meat en hopen inderdaad ook dat er nog meer variaties komen.

      Liefs,
      Tessa

      Antwoord
  2. Wanda

    Er is zoveel dierenleed, afschuwelijk. Wat ik jammer vind is dat alle vervangers bewerkt zijn. Zout, suiker, genetisch gemanipuleerd soja etc etc en dan nog allerlei slechte E nummers die worden toegevoegd. Dit is echt niet gezond. Smaken verschillen natuurlijk en ik was eerder iedere keer bereid om een vleesvervanger te proberen, van te voren zoek ik dan op wat erin zit. Maar ben nu tot de conclusie gekomen dat alles wat bewerkt is, is bijna altijd ongezond. Waarom niet gewoon 1x per 2 weken echt vlees van een dier die een normaal liefdevol leven heeft gehad. Dat is toch veel natuurlijker. Of neem een natuurlijke vervanger, zoals champignons oid en haal je vitamines etc uit ander eten of neem desnoods een supplement. Eet dingen die geleefd hebben en niet of amper zijn bewerkt. Groente, fruit, noten, zaden etc. Er wordt gezegd dat bijna alle ziektes ontstaan in de darmen, dit lijkt me best logisch wanneer je ziet wat ‘wij’ voor troep eten.

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Wanda,

      Dankjewel voor je reactie. Wij kiezen er zelf voor om geen vlees te eten wegens meerdere redenen. Mocht jij liever een flexitarisch eetpatroon willen is dat natuurlijk ook helemaal oké! Wij vinden het zelf soms ook jammer dat vleesvervangers zo ontzettend bewerkt zijn, maar laten we hopen dat de technologie hierin steeds beter wordt. De markt voor vleesvervangers steunen wij daarnaast dan wel weer erg, aangezien dit de overstap naar een vegetarisch eetpatroon of steeds minder vlees makkelijker kan maken voor mensen. Uit eindelijk werkt dit voor iedereen natuurlijk anders!

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  3. M de Waard

    Een vleesvervanger hoeft van mij niet perse naar vlees te smaken, maar als je dat in je naamgeving suggereert, moet het er wel enigszins op lijken. Afgezien daarvan vind ik deze burger echt niet lekker. Vettig, elastisch en weinig smaak. Geen prettig mondgevoel. Deze is het niet voor mij!

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hoi!

      Wat jammer om te lezen. Hopelijk vind je een andere vervanger die meer naar jouw smaak ligt.

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  4. M van Dijk

    Jammer dat er methylcellulose inzit

    Antwoord
  5. Natascha

    Wij vonden de Byond Burger een grap, wat een smerig ding. De structuur en textuur vonden we heel aardig, maar en volgt geen smaak.
    Eet liever andere vleesvervangers, verse erwten (de burger is gemaakt van oa erwten begreep ik) en groenten, noten. Maar deze creatie vonden wij (2 volwassenen en 2 kinderen) het woord voedsel niet waard.

    Antwoord
  6. Georgine

    Chapeau Beyond Meat! Voor ons en onze familie is de beyond burger EN de overige beyonds niet meer uit ons eetpatroon weg te denken. Sinds de intro in AH zijn we wekelijkse eters ervan en ook voor alle keukens: Amerikaanse burgers, Indische gehaktschotel, Italiaanse pastasauzen en zelfs Mexicaanse Chili en taco.
    We gebruiken heeel graag beyond mince daarvoor en voor een Hollandse prak de beyond meat balls.
    Onze elzasser saurkrautschotels worden gecompleteerd met de beyond sausages.

    We are over the moon als we deze producten kunnen verkrijgen, en de rokerige smaak zijn we al helemaal gewoon. Ook gebruiken we geen zout bij t gebruik van deze ingrediënten want ze smaken al goed voor ons. Kortom, er komt vooralsnog geen enkel ander vleesvervanger burger of gehakt in onze keuken !
    Van Een happyvegetarier ❤️

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Georgine,

      Wat ontzettend goed om te horen dat jullie zo enorm enthousiast zijn over de producten van Beyond Meat!
      Klinkt als heerlijke recepten, daar zijn wij blij om.

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  7. peter tamerus

    Wij zijn weg van alle Vega producten van Beyond Meat maar wij kunnen het nergens aanschaffen ( ik bedoel al hun producten , er ligt dan 1 verpakking of niets!

    Al tijden grijpen wij mis en bij het online bestellen ( wat wij doen vanwege onze leeftijd) zijn wij helemaal overgeleverd aan de voorraad van het moment.

    Wij zouden graag de producten aanschaffen en dan invriezen zodat wij steeds een voorraadje hebben.

    Is het mogelijk om van al hun producten voor ons ca 6 verpakkingen vast te houden of te reserveren? Zoniet waar kan ik de producten dan wel kopen?

    Gaat U nu niet zeggen dat andere producten voldoende aanwezig zijn , want die vinden wij lang niet zo goed en lekker.

    Met vriendelijke groet,

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Peter,

      Wederom vervelend dat je elke keer mis grijpt.

      Als mijn vorige antwoord op je vraag niet heeft geholpen, zou je bij jouw lokale supermarkt een bestelling in de winkel kunnen plaatsen. Je kunt dan vragen of ze voor jullie de producten bestellen en apart houden.

      Wanneer dit een probleem oplevert, kun je eens kijken of via de website van Beyond Meat contact kan vinden met één van hun medewerkers. Wij hebben geen voorraad van Beyond Meat en zijn ook geen website waar dit te bestellen valt. Hiervoor zal je toch echt naar Beyond Meat zelf moeten uitreiken.

      Ik hoop dat dit geholpen heeft en binnenkort jouw vriezer vol ligt met een voorraad.

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  8. P.Tamerus

    Wij zijn ook erg weg van Beyond Meat producten maar kunnen het praktisch nergens aanschaffen, ik bedoel al hun producten, nooit op voorraad of 1 enkele verpakking . Waar kan ik de producten kopen zodat ik ze zelf op voorraad kan nemen?

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hoi!

      Wat jammer dat je elke keer mist grijpt op de producten van Beyond Meat.

      Zelf koop ik ze vaak bij de Albert Heijn, maar ik weet dat andere supermarkten ze ook hebben. Mocht jouw Albert Heijn elke keer leeg gekocht zijn, wellicht een idee om bij een andere in de buurt te kijken? Dan kun je inderdaad zelf een voorraad in de vriezer leggen :).

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  9. Esther

    Heerlijke burger !!
    Kan deze burger eigenlijk ingevroren worden na aankoop? Achterop de verpakking staat ‘niet opnieuw invriezen’ ..
    vind het wat onduidelijk eerder gezegd ..

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Hi Esther,

      Bedankt voor je vraag! Je kan na de aankoop de burgers invriezen, alleen is het niet aan te raden om ze na het ontdooien (als er eventueel over is) opnieuw in te vriezen.

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord
    • Karin

      Hoi, Ik koop beyond (super lekker) vaak in de aanbieding of laatste dag (35% korting) en stop ze dan in de vriezer. Gaat prima.

      Antwoord
  10. Ivon

    Voor ons de beste vega burger ooit.. Ik was verbaasd hoe zeer het naar een echte burger smaakte, de structuur, de smaak alsof hij van de bbq kwam. Helaas bij onze supermarkt uit het schap verdwenen, werd bijna niet verkocht. Ik denk door de hoge prijs van € 5.49 voor 2 burgers.

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Dag Ivon,

      Wat jammer dat ze de Beyond Burger niet meer verkopen in de supermarkt bij jullie. Wellicht dat je de burgers in een Albert Heijn XL kan inslaan? Succes! 🙂

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord
  11. Charlotte

    Over smaak valt te twisten, maar ik vind het een dure burger, als je bedenkt dat deze voornamelijk uit water bestaat!! Dit is het eerste ingrediënt op de verpakking, gevolgd door 16% erwteneiwit. Dit viel mij ook al op bij de Coop die onlangs eigen merk ‘rul-gehakt’ op de markt hebben gebracht. Als het hoofdingrediënt water is, ga ik twijfelen. Dat is ook de reden waarom ik zelden plantaardige ‘melk’ koop. Zo’n €2 voor een pak dat voor ca 95% uit water bestaat?

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Hi Charlotte,

      Bedankt voor je opmerking! Wat goed dat je je zo bezig houdt met de ingrediëntenlijst van producten! Jezelf bewust maken van wat je precies eet, zijn wij alleen maar voorstander van 🙂 Helaas is het zo dat veel producten uit grotendeels uit water bestaan en gelukkig dat hier steeds harder aan gewerkt wordt zodat je volwaardig product eet en koopt!

      Antwoord
  12. Marlies

    Wij vinden de beyond burger ongelooflijk lekker!
    Ik maak hem op mijn eigen manier en dat is platdrukken zodat hij 2 keer zo groot wordt en dan knapperig bakken, héérlijk.
    Het allerlekkerst is hij op een broodje met cheddarkaas, ijsbergsla, mayonaise en ketcheup. Augurkje en gebakken uien kunnen er ook nog bij.
    Ook uitermate geschikt om er zelf gehaktballetjes van te maken voor in de soep.
    Beetje bloem erdoor en balletjes draaien.

    Antwoord
  13. Mike

    Al 30 jaar vegetarier en al menig vegetarische burger geproefd vond ik deze burger echt verschrikkelig smerig!
    Ik raad iedereen af deze burger te kopen!

    Antwoord
    • Anna

      Zo dom wat je nu zegt…..
      Smaken verschillen dus laat een ieder het proberen. Dat u het meteen een ander afraadt is zo dom. Want iedere keer dat iemand voor dit product kiest kan dat weer dierenleed schelen he?
      Het is een uitkomst voor vleeseters die de smaak van vlees niet kunnen missen dus houd je mond alsjeblieft. Dieren verdienen het dat de mens op andere producten overgaat.
      Dierenleed is SICK

      Antwoord
    • Yvonne van Schie

      Ik vond het ook naar hondenvoer ruiken en het viel uit elkaar! Na het bakken viel het iets meer mee, maar ik heb nog steeds die hondenvoergeur in mijn neus…..
      Ik ga op zoek naar een paddenstoelen burger die ik ooit proefde en waar ook veel minder rommel in zit!

      Antwoord
  14. Anita

    Ik heb ze in de grillpan gebakken en wat kruiden toegevoegd. Moet zeggen dat er erg veel vet uit liep. Heb ze als Amerikaanse burgers geserveerd (ui, cheddar, ketchup, augurk en sla) en vond ze best lekker. Vlezige textuur. Helaas de volgende dag buikpijn en diarree. Ook vind ik het in de keuken nog naar die dingen ruiken! Zo’n typische natrium-glutamaat geur, niet lekker dus. Vind het niet echt de moeite waard en zéker niet voor de hoge prijs. Ben overigens geen vegan of vegetariër. Ik ga weer aan de tartaartjes, veel lekkerder en zonder allerlei rotzooi erin.

    Antwoord
    • Sanne Romp

      Hi Anita, wat jammer dat het toch niet helemaal is bevallen. In ieder geval leuk dat je het hebt getest! Misschien dat er nog andere vegetarische burgers zijn die je wat beter bevallen.

      Antwoord
  15. Cootje

    Gisteravond 2 burgers gebakken , geheel volgens de bereidingswijze. De eerste hap stond mij al tegen , maar ik dacht , even wennen en dooreten. Ik werd al snel niet lekker , misselijk , buikpijn , hartkloppingen . De tweede burger weggegooid. Volgens mij had ik een allergische reactie . Nooit meer dus.

    Antwoord
    • Sien van Tol

      O nee, wat vervelend! Misschien kun je bij de ingrediënten kijken wat deze reactie veroorzaakt kan hebben. Hopelijk vallen andere vegaburgers beter in de smaak!

      Antwoord
  16. Yvonne

    Ik vraag me af hoe de “vleesvervanger”markt (beyond meat is geen vleesvervanger maar vlees waarbij het dier wordt overgeslagen in het produktieproces) er in de VS uit ziet. Als je Ethan Brown van beyond meat hoort lijkt het alsof ze daar niets weten over de duitse vleesvervangers en b.v. de vegetarische slager en alleen nog maar burgers kennen van samengeperste groente. Kan me niet voorstellen, ook als als je kijkt hoe lang geleden linda mc cartney in de UK al die heerlijke worstjes op de markt bracht.

    Antwoord
  17. Els Kronenburg

    Wij hebben hem vandaag voor het eerst gegeten. Niet in de olie gebakken, maar in een grillpan. We vonden hem overheerlijk. De lekkerste plantaardige burger tot nu toe.

    Antwoord
  18. Ed

    Sinds 3 maanden ben ik pescotarier en ik heb de Beyond burger 1 keer geprobeerd. Het is jammer dat er gistextract in zit beter bekend als Mononatriumglutamaat (MSG) of E621. Helaas krijg ik daar hartkloppingen van dus ik eet hem niet meer. Ook vond ik de barbecue rooksmaak teveel aanwezig. Toch ben ik blij dat deze producten er zijn voor mensen die dit niet als nadeel zien. Het is geen slechte burger!

    Antwoord
    • Andrea Veen

      Gistextrat is echt wat anders dan msg of E621. Gistextract is gist, een derde smaakmaker

      Antwoord
  19. Tony

    Hallo, je informatie klopt niet helemaal. De burger bevat per 100 gram 1,1 gram zout. Dat is net in de marge van de schijf van 5. Vergeleken met andere vleesvervangers is het de minst zoute. Ook zit er geen soya in.. goed voor het regenwoud.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Tony, bedankt voor je scherpe blik! De burger bevat inderdaad 1,1 gram zout, dit hebben wij aangepast in het artikel.

      Antwoord
  20. Karin

    Hoi.
    Dit is de lekkerste vegetarische hamburger tot nu toe. Ik had, in een restaurant, om een vegetarische hamburger gevraagd en dacht dat ik in de maling werd genomen en dit een vleeshamburger was. Niet dus. Echt heerlijk alleen erg duur, helaas.

    Antwoord
  21. Martijn

    Ik heb de burger gisteren gegeten bij een vegetarisch restaurant en was eerlijk gezegd enorm verrast!
    De smaak en structuur zijn wat mij betreft net als een echte burger. Zo echt zelfs dat ik me kan voorstellen dat vegetariërs hier niet eens aan beginnen. De lichte rooksmaak is erg lekker en al met al vond ik het de beste vega burger die ik heb gegeten, althans die het dichtste bij een echte burger komt. Het is zeker een aanrader en dus een goed alternatief voor vlees.
    De prijs is wel aan de hoge kant vergeleken met een echte burger(even opgezocht bij AH), als dat nog omlaag zou gaan dan zouden meer mensen overwegen om het te proberen. Het zou ook bij uitstek een burger zijn voor de fastfood ketens, een beter / gezonder alternatief.

    Antwoord
    • Semhar

      Hoi,
      Vandaag voor het eerst geprobeerd. In de grillpan. Ik lust normaal alles en gooi nooit eten weg. Het viel uitelkaar, het was vettig en het smaakte echt vies en kreeg er buikpijn van. Dit kan niet gezond zijn. Duur ook nog. Sorry ik kan er niks beters van maken.

      Antwoord
  22. Uli

    Zo typisch nederlands al die azijnzeikers over die burger. Het is gewoon een goed alternatief en smaakt beter dan de gemiddelde diepvriesburger. Ik vond hem lekker – als je 100% wilt dat die burger naar vlees smaakt ja dan valt ie misschien tegen.

    Antwoord
    • Mariëlle van Stek

      Hi Uli, goed om te horen dat je hem lekker vindt! Groetjes, Mariëlle

      Antwoord
  23. Hugo

    Een van de minst lekkere burgers smaakte naar karton en ook stevig geprijsd. Mocht je de beste Vega burger willen eten , in Breda is op het station Björn Burgers pas geopend. De burgers zijn vegetarisch maar daar wordt niet mee geadverteerd . Wat grappig is is dat ze zo echt smaken dat veel mensen niet eens weten dat het Vega is . Zeker het proberen waard ! Daar is de Vega burger gedefinieerd!

    Antwoord
    • Mariëlle van Stek

      Hi Hugo,

      Wat een goede tip! We gaan hem zeker proberen, dankjewel!

      Groetjes,
      Mariëlle

      Antwoord
  24. Marja

    wij hebben vandaag dit product gegeten. Eens maar nooit meer. Valt bijna gelijk uit elkaar, de smaak is smerig (of je de binnenkant van een schoorsteen aan het schoonlikken bent ?) en dan blijkt later ook nog dat er verzadigde vetten inzitten. Dat had ik niet verwacht bij een plantaardig product. Na een half uur nog een nare smaak in de mond. En dan vervolgens de ingrediëntendeclaratie: als ik goed heb geteld hebben ze 22 componenten nodig om iets “eetbaars” te maken. Wat is in hemelsnaam methylcellulose ? O ja, ook nog eens knap duur.

    Antwoord
    • Mariëlle van Stek

      Hi Marja,

      Wat vervelend dat je deze ervaring had. Hopelijk zijn er andere vegaburgers die je wel lekker vindt!

      Groetjes,
      Mariëlle

      Antwoord
  25. pierre

    Methylcellulose of te wel e 461 behoort tot de 10 gevaarlijkste e nummers chemisch en je lichaam stoot het af denk dat vlees zonder die meuk gezonder is

    Antwoord
    • Mariëlle van Stek

      Hi Pierre,

      Dank voor je scherpe reactie!

      Hartelijke groet,
      Mariëlle

      Antwoord
    • Davide

      Klopt wat je zegt. Deze e nummer zit inderdaad in de burger. Echter moet je hele grote hoeveelheden van dit product binnen krijgen om de neveneffecten te ondervinden. De hoeveelheid die in 1 burger zit is verwaarloosbaar.

      Antwoord
  26. Harry

    Veel te duur

    Antwoord
  27. Paul

    Vandaag een keer geprobeerd. Textuur lijkt niet op een hamburger. Smaak lijkt niet op een hamburger. Was dus eens maar verder nooit meer. Als dit de smaak van vegetarisch is blijf ik wel een vleeseter

    Antwoord
  28. Nathalie

    In èèn woord:ZALIG!Ik heb hem gegeten bij Van Der Valk restaurant en ik was echt prettig verrast hoe lekker ik het vond.Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

    Antwoord
  29. Eno

    Totaal geen vleesgeur kwam er vanaf. Juist een eigenaardige geur die me enigszins deed denken aan chloor. Komt dat misschien door de arabische gom die erin zit? Kwa smaak viel ie me wel reuze mee, maar nog steeds diezelfde geur als nasmaak. Textuur en kleur waren wel okee. Hoeveelheid zout leek me juist eerder weinig. Hadden ook nog wel wat meer hamburger kruiden bij gemogen. Voor mij niet voor herhaling vatbaar vanwege geur en nasmaak en sowieso ook de prijs. Nog veel werk aan de winkel.

    Antwoord
    • Simone

      Hier ben ik het compleet mee eens!

      Antwoord
  30. cindy

    Was wat sceptisch omdat al die andere nieuwe producten wordt ik meestal wat naar van. Maar deze burgers zijn Fan-tas-tisch!!! Vond het na 21 jaar geen vlees te hebben gegeten, een traktatie! Dacht bij het bakken even dat het product over de houdbaarheidsdatum was. Ik vond het echt heel erg vies ruiken. En hij is idd erg nattig en kwetsbaar als je hem uit de verpakking haalt. Maar als de burger eenmaal klaar is smaakt hij dus verrukkelijk. Net echt vlees. En wat heb ik dat gemist!!!!

    Antwoord
  31. Max

    Gisteren de burger gegeten. Bij het openmaken van de verpakking komt er inderdaad een vleesgeur uit. De burgers waren erg slap. Tijdens het bakken kwam er krankzinnig veel olie uit de burgers, ik bleef maar olie afgieten.

    Toen ze klaar waren, zat er geen vleessmaak meer aan maar wel een vreselijk doordringende, kunstmatige rooksmaak. Nog uren na het eten van de burger boerde ik die rookgeur op.

    Als dat rookaroma er niet in zat, was het misschien nog wel een aardige burger, maar nu hoef ik ze geen tweede keer te eten. Bah!

    Antwoord
  32. Leon

    Kwam per toeval hier bij uit, en wat ik eigenlijk niet begrijp is het volgende:

    Men zoekt dus blijkt naar de echte vleessmaak, maar men wil geen vlees eten.
    dus zoekt men de vleesvervanger ??? of je bent een echte vegetarier of veganist of gewoon helemaal niet !!

    Bovendien heb ik deze burger al eens geprobeerd omdat mijn vriendin deze een keer had meegenomen met de gedachte och dan eten we vanavond een lekker ordinair broodje hamburger. bleek het dus een vleesvervanger te zijn.

    Ik vond deze burger ronduit SMERIG, en wat u in uw review zij over een natte slappe niet stevig aangedrukte burger, ja dat klopt. Deze burger kun je net zo goed opnieuw maken door hem weer opnieuw als hamburgervorm te kneden.

    Antwoord
    • Lida

      Waarom mag deze burger niet opnieuw warm gemaakt worden? Dat staat op de verpakking.

      Antwoord
  33. Anita

    Wat een geweldige burger. Blind getest bij vleeseters….niets gemerkt….na afloop geinformeerd….iedereen was verrast en gelukkig.
    Geen onnodig dierenleed….en heerlijk gegeten.
    Wat ik ben ik blij dat dit op de markt is. HOU VOL.
    Hartelijke geestgroet
    .

    Antwoord
  34. Ellen de Roy van Zuijdewijn

    Dit is de lekkerste burger die ik ooit geproefd heb, zelfs nog smaakvoller dan een echte hamburger. ( ja helaas in het verleden ooit vlees gegeten maar al jaren niet meer)
    Wel voorzichtig uit de verpakking halen want valt snel uit elkaar maar als je gaat bakken dan wordt de burger lekker knapperig en de smaak is fantastisch.
    Ik hoop dat het hele assortiment van Beyond Meat straks bij de AH of Jumbo verkrijgbaar is.

    Antwoord
  35. Mariska

    Wij vonden het een hele goede burger. Lekker bakken in goede olie en niet te lang, want dan droogt hij uit. Zeker een aanrader als je een vleesvervanger zoekt!

    Antwoord
  36. Joaquim

    Al een paar jaar veganist was heel excited voor deze burger, voor namelijk omdat deze ook geen suiker bevat… conclusie niet lekker voelt leeg “empty* waterig, met een extreem nep vlees namaak smaak. Ik vind zelf zes euro niet zoveel als het ook lekker was geweest… maar deze koop ik nooit meer voelt ook echt niet lekker op de maag!

    Antwoord
  37. Gerard Brakkee

    Vandaag voor het eerst gegeten en we zijn aangenaam verrast. Hij smaakt een stuk beter dan de meeste Rundvleesburgers. Misschien hebben we een slechte neus, maar van een vieze geur hebben we nix gemerkt. Hij was ook niet grauw en viel niet uit elkaar. Wij hoeven geen vleesburgers meer!

    Antwoord
  38. Steen

    Ontzettend dure burger voor wat je er voor terug krijg… weinig….
    De burger ruikt erg vreemd waardoor ik er eigenlijk al meteen klaar mee ben. We willen toch af van zult ik elkaar ge fabriceert voedsel?

    Niemand vond hem hier lekker helaas.

    Antwoord
  39. Jan liebregts

    Vandaag voor het eerst gegeten op brood. Het is écht een geweldige lekkere vleesvervanger
    Gekocht bij de Jumbo.
    Waarschijnlijk eet ik mijn voorraad vlees op en ga ik volledig over op vegetarisch vlees.
    Niet alleen goed voor mij, maar ook voor de toekomst van het dierenwelzijn en milieu vervuiling.
    Ik kan het van harte aanbevelen.

    Antwoord
  40. E. de Bruin

    Ook wij hebben de burger van beyond meat geprobeerd. Het viel ons, flexitariers, die zowel vlees als vleesvervangers eten, niet mee. De rauwe burger rook heel vreemd, beslist niet naar vlees. Bij het bakken ontstaat er inderdaad een zeer krokante rand, maar ruik je ook die vreemde lucht. De smaak lijkt op gerookt spek, niet helemaal wat je verwacht bij een burger. Wij vonden de burger niet goed smaken, we hebben hem geen van allen helemaal opgegeten. ook bij ons in de vuilnisbak belandt. Jammer, wij kopen hem niet meer.

    Antwoord
  41. Rob

    Wij hebben de burger ook geprobeetd. Niet gemaskeerd als hamburger op een broodje met veel extra’s, maar als pure hamburger bij een maaltijd…

    Wauw… wat een klap in je gezicht. Niet te eten. Paar happen… geen fijne structuur. Hoezo vleessmaak. Geen prettig mondgevoel. Vieze nasmaak.

    ofwel, in de vuilnisbak. Beetje media hype.

    Antwoord
    • Wiesje

      Ik had precies dezelfde ervaring. Een ronduit chemische nasmaak en een rare structuur.

      Had er meer van verwacht na de hype en vind het onbegrijpelijk dat zoveel mensen er lovend over zijn, het is een supersmerig ding… eten zou ik het niet willen noemen.

      Ook raar dat er zoveel op internet gesproken wordt dat het echt op vlees lijkt? misschien als je al heel lang vegetarisch bent en niet meer weet hoe de structuur/smaak van vlees is?

      Er zijn veel lekkerdere alternatieven voor vlees op de markt, en voor die prijs kun je – als vleeseter – prima een stukje biologisch vlees kopen.

      Voor mij nooit meer…

      Antwoord
      • Roel

        Ik ben reeds een twaalftal jaar vegetariër. Waarschijnlijk ben ik vergeten hoe vlees echt smaakt want de beyond burger smaakt niet zoals ik me vlees herinner. Ik heb lang uitgekeken naar een eiwitrijke vleesvervanger en hoopte dit bij de beyond burger te vinden. Helaas was dit niet het geval. Er zat een benzinegeur en -smaak aan de burger die na een half uur nog in mijn mond zat. Enkele uren nadien rook mijn huis nog naar een tankstation. Hopelijk passen ze hun recept aan. Misschien ging er iets fout bij het productieproces en werd de kokosolie vervangen door een petroleumderivaat? Als er ooit een sticker op de verpakking kleeft met opschrift “vernieuwd recept” wil ik hem best een tweede kans geven.

        Roel

        Antwoord
  42. Cindy

    Wat een blamage over dit stuk “karton” . 6 euro wat in de verste verte niet op een hamburger lijkt qua smaak of structuur. Ik raad dit zeker never nooit iemand aan. Zonde van je geld.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt