Vleesvervanger getest: The Beyond Burger van Beyond Meat
Lauren Kreijger

Vleesvervanger getest: The Beyond Burger van Beyond Meat

vrijdag 31 mei 2019
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de veelbesproken Beyond Burger van Beyond Meat!

Beyond Burger van Beyond Meat
Beyond Meat is een Amerikaans bedrijf, opgericht door Ethan Brown. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd enorm veel aandacht in de media gekregen, met name dankzij hun succesvolle Beyond Burger. Het is de burger die alle bestaande vleesvervangers zou overtreffen. Hij was in Nederland een tijdje verkrijgbaar in een handjevol restaurants, maar begin deze maand werd deze burger eindelijk ook geïntroduceerd in een van onze bekendste supermarkten: Albert Heijn. Vandaag testen wij deze populaire burger!

Smaak, structuur en toepassing
Na alle publiciteit die deze burger kreeg, waren wij natuurlijk onwijs nieuwsgierig naar deze burger. Eén verpakking bevat twee nogal vochtige burgers die de indruk wekken niet heel stevig te zijn. Dit bleek te kloppen, aangezien er nog voor het bakken al een stukje van de burger af brak. Wel was die herkenbare vleeslucht al bij het openen van de verpakking aanwezig. Het bakken in de pan ging redelijk goed. De burgers hadden binnen enkele minuten een mooi krokant randje, maar het 'bloeden' dat de burger zogenaamd zou doen? Dat gebeurde niet. Wel viel ons op dat er tijdens het bakken onwijs veel olie uit de burger kwam. Bij het testen van de burger vielen ons een aantal dingen op. De burger oogde namelijk nogal grauw. Het snijden ging niet heel soepel, maar liet ons wel meteen de vezel/vlokachtige structuur van de burger zien. Bij het proeven kwam de verbazing. De burger smaakte echt naar vlees! Naar tartaar om precies te zijn. De burger heeft een lekker rokerige smaak, maar is wel redelijk zout. Verder proefden wij duidelijk de 'vlokken' in de structuur van de burger, wat niet door iedereen gewaardeerd werd. Wij zien deze burger terug op een lekker broodje of naast je aardappelen en groenten.

Voedingswaarde
The Beyond Burger is gemaakt van erwteneiwitisolaat (18%), water, koolzaadolie, geraffineerde kokosolie, aroma, rookaroma, stabilisatoren: cellulose, methylcellulose, arabische gom; aardappelzetmeel, maltodextrine, gistextract, zout, zonnebloemolie, gedroogde gist, antioxidanten; ascorbinezuur, azijnzuur, kleurstof: bietenrood, gemodificeerd zetmeel, appelextract, citroensapconcentraat. Wanneer we vervolgens kijken naar de voedingswaarden, leren we het volgende: één burger van 113,5 gram bevat 302 kcal, 5 g verzadigd vet, 1,1 g zout en 20,4 gram eiwitten.

Cijfer Beyond Meat: The Beyond Burger: 8

Voor de veganist: Yes! De Beyond burger is plantaardig, dus een go!
Voor de glutenallergie: Yes! De Beyond burger bevat geen gluten, een go dus!

Beyond Meat The Beyond Burger – €5.99 – verkrijgbaar bij de Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

 

44 Reacties

Ik zie op de verpakkingen van Beyond Meat dat het product “niet opnieuw ingevroren mag worden”. En dat het ook “niet opnieuw opgewarmd” mag worden. Nu zijn de verpakkingen te veel, te groot voor één maaltijd. Hoe kan ik dit oplossen? Porties invriezen dus niet? Alles bakken en dan invriezen ook niet? M. van Groeningen.

17:15 12 april 2024

Hi Marian. Ik begrijp je vraag! Ik zie op de verpakking echter staan dat je dit product in 3 dagen moet opmaken na het openen. Je kunt dus eventueel ook de porties verdelen over meerdere dagen? Zolang het maar goed bewaard wordt in de koelkast. Liefs, Karlijn

17:00 15 april 2024

Ik had op de kop gelezen en dacht dat er dus veel meer erwten inzaten dan het geval was... De overige onderdelen voelen niet heel gezond. Daarnaast heb ik 4x gecheckt of het echt Vegan was, want het rook naar vlees en o dta er zoveel olie uitkomt, ga je haast twijfelen. Ik ben er 2 dagen misselijk van geweest want ik wil dus niet dat het smaakt naar vlees (had me misschien beter in moeten lezen) maar voor mij te veel vleesvibe, te vet en een naar mo gevoel door de korrelige structuur, en gewoon niet lekker. Los daarvan zga ik later dat je ze 9 min moet bakken, dat is meestal niet het geval dus ik heb er ook een goede dag maagpijn van gehad. Voor mij nooit weer.

21:02 09 maart 2024

Hi Femke, jammer dat deze niet in de smaak viel. Dat kan natuurlijk! Je zou eens in dit lijstje kunnen kijken voor een andere vleesvervanger die je misschien lekkerder vindt. Sinds 2019 zijn er natuurlijk veel bij gekomen en zijn sommige vervangers ook zeker verbeterd! https://www.dehippevegetarier.nl/posts/vleesvervangers/ Liefs, Saar

15:49 11 maart 2024

Alles uitgeprobeerd en de beyond meat produkten ( de schnitzel, sausages, gehakt en de burger) vind ik veruit het lekkerste van alle vegatarische produkten v andere merken. Een dikke 10! Ik hoop dat ze snel nog meer variaties gaan doen, bv kipfilet...zalm... En ik hoop dat ze ook vegatarisch vleesbeleg voor op brood gaan maken. Alhoewel de burger op brood of in een saucijsje ook heel goed gaat.

11:51 19 januari 2024

Hi Marja, Fijn dat je zo enthousiast bent! Wij zijn ook helemaal fan van Beyond meat en hopen inderdaad ook dat er nog meer variaties komen. Liefs, Tessa

11:51 19 januari 2024

Een vleesvervanger hoeft van mij niet perse naar vlees te smaken, maar als je dat in je naamgeving suggereert, moet het er wel enigszins op lijken. Afgezien daarvan vind ik deze burger echt niet lekker. Vettig, elastisch en weinig smaak. Geen prettig mondgevoel. Deze is het niet voor mij!

11:51 19 januari 2024

Hoi! Wat jammer om te lezen. Hopelijk vind je een andere vervanger die meer naar jouw smaak ligt. Liefs, Karlijn

11:51 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.