Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de BOON burgers falafel!

BOON burgers falafel!
De vleesvervanger die we vandaag hebben getest is van het merk BOON. Het eerste product van BOON dat wij hebben getest is de Hollandse Chili Burger. Deze burger is 100% plantaardig, dus ook geschikt voor veganisten. In de schappen kun je niet alleen de chiliburger, maar ook plantaardige ballen, bapao’s en schotels vinden. Op de website van BOON worden dagelijk veganistische recepten uitgelicht, zeker leuk om eens een kijkje te nemen!

 

 

Smaak, structuur en toepassing
Een kenmerk van falafel is dat de binnenkant zacht is en buitenkant een krokante bite heeft. In de falafelburger van BOON komt dit helaas niet helemaal terug. De binnenkant heeft een compacte structuur. De buitenkant is erg krokant, waarschijnlijk door de quinoa topping. Klassieke falafel is gemaakt op basis van kikkererwten, en deze zijn ook in de BOON Falafel Burger erg herkenbaar. De burger smaakt naar onze mening een tikkeltje zout. Om deze reden is het aan te raden om de rest van de maaltijd niet te veel op smaak te brengen met zout, het kan dan snel te zout worden. Wel zien wij een broodje falafel burger voor ons met smakelijke en frisse toppings. Dat is echt een aanrader!

Voedingswaarde:
De falafelburgers van BOON bestaan voor 39% uit kikkererwten, verder komen wij de volgende ingrediënten tegen op de verpakking: paneermeel (tarwe, rogge), groenten (courgette, wortel, ui), tarwebloem, zonnebloemolie, water, peterselie, kruiden en specerijen, zout, 1% gepofte quinoa, verdikkingsmiddel (methyl cellulose), koriander, tarwegluten. De ingrediëntenlijst is overzichtelijk en duidelijk, bijna alle ingrediënten komen bekend voor, behalve het verdikkingsmiddel. De falafelburger bevat verder per 100 gram 218 kcal, 1,6 gram verzadigd vet, 1,2 gram zout en 6 gram eiwitten.

Voor de veganist: deze burger is volledig plantaardig, dus een go!
Voor gluten-allergie: de burger bevat gluten dus is helaas een no-go!

De BOON falafel burger – €3,19 – verkrijgbaar bij de vrijwel alle supermarkten en in het online assortiment!

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: BOON Burgers falafel
Article Name
Vleesvervanger getest: BOON Burgers falafel
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt. Vandaag testen wij de BOON burgers falafel! Lees snel verder.
Author