Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager accept gyros
Lauren Kreijger

Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager accept gyros

vrijdag 24 mei 2019
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Vegetarische Slager Accept Gyros!


De Vegetarische Slager Accept Gyros
De Vegetarische Slager is een vleesvervangermerk dat in 2010 werd opgericht. Sindsdien heeft het merk hard aan de weg getimmerd en telt het inmiddels 40 verschillende producten. Van vegetarisch broodbeleg tot burgers en borrelhapjes, de Vegetarische Slager maakt het allemaal! Een product dat mij opviel in de supermarkt, was deze vegetarische Accept Gyros. Nieuwsgierigheid heeft ervoor gezorgd dat wij vandaag deze vleesvervanger voor jullie testen!

Smaak, structuur en toepassing
Op de redactie waren wij erg nieuwsgierig naar de Vegetarische Slager Accept Gyros. In de verpakking uit de diepvries troffen wij een portie gyros, voldoende voor 1 persoon. Een verpakking kost bijna 4 euro, dus voor één portie vinden wij dat best prijzig. Qua uiterlijk lijkt de gyros op dierlijke gyros, waardoor wij alleen maar meer nieuwsgierig werden. Zou deze gyros qua smaak, net zoals het uiterlijk, lijken op het origineel? De gyros hoefde maar enkele minuten te bakken in de pan en stond snel op tafel. Het bakken in de pan ging goed, de stukjes gyros blijven niet plakken en waren in no-time goudbruin. Bij het testen van de gyros heeft ieder van ons eerst een stukje gyros afzonderlijk geproefd, voordat deze in een pitabroodje met heel veel sla, tomaatjes en komkommer werden gestopt. Het eerste wat opviel was dat het product vrij zout is, maar dat het qua andere specerijen wel lekker gekruid was. Wat betreft structuur zijn de stukjes gyros erg mals. Opvallend is de draadjes-achtige structuur van de gyros, waardoor je inderdaad het idee krijgt echte gyros te eten. In een maaltijd raad ik aan de Vegetarische Slager Accept Gyros lekker in een pitabroodje te stoppen in plaats van los te eten, dan proeft het ook minder zout!

Voedingswaarde
De Vegetarische Slager Accept Gyros zijn gemaakt van 92% sojastructuur (water, soja-eiwit), zonnebloemolie, kruiden, specerijen, natuurlijk aroma, zout. Weinig ingrediënten, wat de Accept Gyros een duidelijk product maakt. Wanneer we vervolgens kijken naar de voedingswaarden, leren we het volgende: één portie Accept Gyros van 160 gram bevat 227 kcal, 0,8 gram verzadigd vet, 1,9 gram zout en 32,3 gram eiwitten.

Cijfer De Vegetarische Slager Accept Gyros: 7

Voor de veganist: Yess! De Vegetarische Slager Accept Gyros is plantaardig, dus een go!
Voor de glutenallergie: de Vegetarische Slager Accept Gyros bevat geen gluten, een go dus!

De Vegetarische Slager Accept Gyros – €3.97 – verkrijgbaar bij verschillende supermarkten o.a. Albert Heijn en Jumbo.

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.