Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Mister Kitchen’s V-Burger paddenstoelen-kaas.

Mister Kitchen’s V-Burger paddenstoelen-kaas
Vandaag test ik een vleesvervanger in de vorm van een burger, een paddenstoelen-kaas burger om precies te zijn. Wij kennen Mister Kitchen natuurlijk al langer van de pindakaas in de lekkerste smaken en zonder palmolie. Ook ken je wellicht de V-spread: een spread voor op brood of als dip op basis van peulvruchten, net als de fruitspread: jam met chiazaad in plaats van suiker. Mister Kitchen heeft ons nu ook verrast met een drietal vegan en vegetarische burgers vol met groenten, peulvruchten, granen, zaden, paddenstoelen en noten. Geen vleesnabootsers maar burgers met herkenbare biologische ingrediënten en eigen smaakmakers. Mister Kitchen presenteert de V-Burgers in de smaken: kikkererwten-citroen, Thaise curry en paddenstoelen-kaas, wij zijn benieuwd!

Smaak, structuur en toepassing
De Mister Kitchen V-Burger paddenstoelen-kaas is op basis van groenten, spelt, zwarte bonen, paddenstoelen en kaas. De structuur van de burger is minder fijn dan die van de kikkererwten-citroen burger of van de Thaise curry burger. De burger valt namelijk snel uit elkaar. De paddenstoelen proef je duidelijk en ook zijn er pijnboompitten te herkennen in de burger. Het mondgevoel van de burger is oké, de burger geeft een mushy en nat gevoel, wat bijzonder is aangezien de structuur droog is. Naar mijn mening is deze burger goed voor smaak, maar qua structuur niet de beste V-Burger.

Voedingswaarde
Wanneer wij inzoomen op de ingrediëntenlijst, zien we dat de spelt (20%) het hoofdingrediënt is van deze burger, gevolgd door: ui, champignon en gekookte zwarte boon, die ieder 10% van de burger innemen. Overige ingrediënten zijn ook erg herkenbaar in de vorm van tempura (water, tarwebloem, rijstmeel, tarwemeel, specerijen en zeezout), zonnebloemolie, wortel (6,3%), selderij, oude kaas, gedroogd eekhoorntjesbrood, miso, boekweitvlokken, peterselie, ciderazijn, knoflook, zeezout, tijm en cayennepeper. De ingrediëntenlijst vinden wij ontzettend overzichtelijk en deze bevat geen geheimen of onnodige toevoegingen. Eigenlijk zijn de V-Burgers een ideaal instapmodel voor iedereen die minder vlees wil eten en vegetarische burgers een kans wil geven. Als we kijken naar de voedingswaarde van de V-Burger paddenstoelen-kaas leren wij het volgende, één burger (90g) bevat per 100 gram 210 kcal, 1,5 gram verzadigd vet en 1,13 gram zout.

Voor de veganist: de V-Burger paddenstoelen-kaas bevat melk en kan sporen van eieren bevatten dus een no go!
Voor gluten-allergie: de V-Burgerpaddenstoelen-kaas bevat gluten dus helaas een no go!

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Mister Kitchen’s V-Burger paddenstoelen-kaas
Article Name
Vleesvervanger getest: Mister Kitchen’s V-Burger paddenstoelen-kaas
Description
Regelmatig testen wij een vleesvervanger, totdat we ze allemaal geprobeerd hebben! Vandaag getest: Mister Kitchen’s V-Burger paddenstoelen-kaas.
Author