Vleesvervanger getest: Mister Kitchen's V-Burger: Thaise curry
Lieske van der Waals

Vleesvervanger getest: Mister Kitchen's V-Burger: Thaise curry

vrijdag 25 januari 2019
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Mister Kitchen’s V-Burger Thaise curry!

Mister Kitchen’s V-Burger Thaise curry
Vandaag test ik een vleesvervanger in de vorm van een burger, een Thaise curry burger om precies te zijn. Wij kennen Mister Kitchen natuurlijk al langer van de pindakaas in de lekkerste smaken en zonder palmolie. Ook ken je wellicht de V-spread: een spread voor op brood of als dip op basis van peulvruchten of de fruitspread: jam met chiazaad in plaats van suiker. Mister Kitchen heeft ons nu ook verrast met een drietal vegan en vegetarische burgers vol met o.a. groenten, peulvruchten, granen, zaden, paddenstoelen en noten. Geen vleesnabootsers maar burgers met herkenbare biologische ingrediënten en eigen smaakmakers. Mister Kitchen presenteert de V-Burgers in de smaken: kikkererwten-citroen, Thaise curry en paddenstoelen-kaas, wij zijn benieuwd!

 

Smaak, structuur en toepassing
De Mister Kitchen V-Burger Thaise curry die wij gaan testen is op basis van groenten, volkoren rijst, kikkererwten, kokos, zaden en currykruiden. De structuur van de burger is erg prettig, de burger is gepaneerd en zorgt voor een krokante buitenkant terwijl de burger zelf zacht van binnen is. De smaak van de currykruiden komen goed naar voren en de burger is zelfs een beetje spicy, zoals je van een Thaise curry gewend bent. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van pittig, maar over het algemeen worden we op de redactie erg blij van deze burger. Je kunt de burger op zich eten, maar tussen een broodje met je favoriete toppings is absoluut een aanrader!

Voedingswaarde
Wanneer wij inzoomen op de ingrediëntenlijst, blijkt dat de Thaise curry burgers bestaan uit: gekookte volkoren rijst (20%), gekookte kikkererwt, ui, paneermeel, wortel, tempura (water, tarwebloem, rijstmeel, tarwezetmeel, specerijen en zeezout), zonnebloemolie, Thaise kruidenpasta (6,3%) (citroensap, verse rode peper, rijstsiroop, gember, knoflook, zeezout, kurkuma, citroengras, komijnzaad, korianderzaad, limoenblad), tuinerwt, geraspte kokosnoot, koriander en boekweitvlokken. De ingrediëntenlijst is dus erg overzichtelijk en er staat geen ingrediënt tussen dat wij niet kennen, heel fijn! Eigenlijk zijn de V-burgers een ideaal instapmodel voor iedereen die minder vlees wil eten en vleesvervangers een kans wil geven. Als we kijken naar de voedingswaarde van de V-Burger Thaise curry leren wij het volgende: één burger bevat per 100 gram 195 kcal, 2,3 gram verzadigd vet en 1,15 gram zout.

Voor de veganist: de V-Burger Thaise curry kan sporen bevatten van eieren, dus een no go!
Voor de gluten-allergie: de V-Burger Thaise curry bevat paneermeel & tarwe dus een no go!

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.