Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegetarische knaks van Unox!


Unox vegetarische knaks
Wij testten de vegetarische knaks van Unox. Unox ken je waarschijnlijk vooral van de soepen, rookworst en blikjes knakworsten. Na een vegetarische rookworst, was het nu tijd voor vegetarische knakworsten. In een groen blik staan ze in het schap tussen de reguliere knakworsten. Een mooi product voor de vegetarische hotdogliefhebbers.

Smaak, structuur en toepassing
De knaks hoor je te bereiden door ze in hun eigen vocht in een pannetje te verwarmen, of een half minuutje in de magnetron te doen. Ook koud kun je ze eten. De knaks zijn erg bleek en rozig, dus zien er een beetje gek uit. Ze hadden een vrij slappe en zachte textuur, er was zogezegd niet de herkenbare ‘knak’. Voor wat meer bite en kleur besloten we ze in de pan even op te bakken, hierdoor werden ze ook iets bruiner. Dit maakte het voor ons iets beter, maar alsnog waren het slappe knakworstjes. Qua smaak was het wel precies een knakworst! Wij proefden hem los, maar op een broodje smaakt het vooral beter. Lekker op een geroosterd broodje en ketchup of eventueel gesmolten kaas voor de lekkerbekken 😉

Voedingswaarden
De worstjes worden gemaakt van eiwit van kippeneieren van het Beter Leven Keurmerk 2 sterren. De ingrediënten zijn als volgt: water, zonnebloemolie 13%, rijstebloem, kippenei-eiwitpoeder¹ 4,2%, gemodificeerd zetmeel, inuline, verdikkingsmiddel (E461, E415, E401), voedingszuur (E330, E270), rookaroma, suiker, gistextract, maltodextrine, gehydrolyseerde plantaardige eiwitten, tomatenpuree, zout, aroma, specerijen (witte peper, paprikapoeder), kleurstof E172, antioxidant E392. Opgegoten in het blik is water, zout en rookaroma. Eén worstje van 10 gram bevat 33 kcal, 0.2 g verzadigd vet, 0.34 g zout en 0.9 g eiwitten.

Cijfer Unox vegetarische knaks: 7
Voor de veganist: de knaks bevatten kippeneiwit, dus een no-go!
Voor de glutenallergie: de AH ZAlgen quinoa burger bevat gluten, een no-go dus!

Unox vegetarische knaks – €2,96 – verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Spar en Coop.

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Unox vegetarische knaks
Article Name
Vleesvervanger getest: Unox vegetarische knaks
Description
Wij testten de vegetarische knaks van Unox. De smaak lijkt op die van een knakworst, maar de bekende 'knak' ontbreekt helaas. Cijfer: 7
Author