Vleesvervanger getest: vegan SoChicken sticks
Isabel Boerdam

Vleesvervanger getest: vegan SoChicken sticks

dinsdag 01 mei 2018
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: SoChicken Sticks!

Vegan SoChicken Sticks
Vandaag test ik een krokante kipvervanger, in de vorm van sticks! De sticks zijn geheel plantaardig. En als iemand veel weet van plantaardig eten, dan is het SoFine. Hun assortiment is 100% vegan! SoFine maakt vernieuwende, verrassende producten op basis van groenten en plantaardige eiwitten, zowel vleesvervangers als visvervangers! Sinds kort staat SoFine voor The Friendly Food. Ze maken met veel liefde plantaardige producten op basis van peulvruchten en groenten. Zo willen ze met hun merk de wereld net een stukje mooier maken - en daar worden wij natuurlijk heel blij van. De SoChicken Sticks zijn NIEUW deze maand. Ze zijn te verkrijgen bij de JUMBO en bij Carrefour in België. Wij wilden ze meteen testen! Lees je mee?

Smaak, structuur en toepassing
De SoChicken Sticks lijken een beetje op mini kipkrokantschnitzels. De korst is namelijk gemaakt van cornflakes. Dit is een heerlijk korstje om goed krokant te bakken, en dan knispert het echt tussen je tanden. Persoonlijk vinden we dit veel lekkerder dan 'gewoon' paneermeel. De binnenkant van de SoChicken Stick is heel vlezig en sappig. Zo'n stevige bite proefden we zelden bij een andere vleesvervanger! Dit is echt lekker kauwen, en dat maakt hem juist zo lekker. Ook is hij heel gelaagd en vezelig, wat hem tegelijk een beetje rul en luchtig maakt. Kortom: net malse, krokante kiphapjes. De licht kruidige smaak maakt het extra - bijna verslavend - lekker. De SoChicken Sticks zijn ideaal om in reepjes te snijden als lekkere bite door de salade te verwerken, maar zijn ook zeker een aanrader als borrelhapje (met dip!) of in wraps. Zéker snel proeven!

Voedingswaarde
De SoChicken Sticks worden gemaakt van sojabonen, water, cornflakes, tarwebloem, soja-eiwit en kruiden, aangevuld met vitamine B2 en B12, ijzer en zink om het tot een volwaardige vleesvervanger te maken. Qua voedingswaarde is de SoChicken Stick best een stevig ding: in een pakje zitten vier repen en 2 maken een portie. Één SoChick Stick (40 g) bevat 107 kcal, niet weinig, maar ook heus niet te veel. Zolang je niet het hele pakje in je eentje op eet en het combineert met een fijne salade zit je helemaal goed. Een portie (twee sticks) bevatten verder 1,7 gram verzadigd vet en slechts 1,1 g zout. Daar worden we blij van! Kortom: lekker van genieten deze zomer.

Voor de veganist: de SoChicken Sticks zijn helemaal good to go!
Voor gluten-allergie: de SoChicken Sticks bevatten helaas tarwebloem en -gluten, dus no go.

Het assortiment van SoFine wordt verkocht bij de JUMBO supermarkten.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.