Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Veggie Chef vegetarische braadworstjes!

Veggie Chef vegetarisch braadworstjes
Veggie Chef, het vegetarische huismerk van Jumbo, heeft een enorm uitgebreid assortiment aan vleesvervangers. Vandaag zijn de braadworstjes aan de beurt om te worden getest. Over het algemeen vinden wij plantaardige worstjes erg vettig of juist wat droog. Een eerste blik op de voedingswaarden laat zien dat het percentage vet in dit product niet hoog is. Ook is het laag in calorieën. De basis van de worstjes bestaat uit soja en tarwe en er is ijzer en vitamine B12 aan toegevoegd. Tijd om te testen!

Smaak, structuur en toepassing
Tijdens het bakken hebben de worstjes zelfs in een klein beetje olie een bruin knapperig korstje gekregen. Er komt een kruidige geur vanaf. De smaak kunnen we niet helemaal plaatsen, maar doet ons denken aan de kruiden die worden gebruikt bij het bereiden van vlees. Hierin doen de worstjes zeker niet onder voor de dierlijke variant. Qua structuur is er een goede balans, niet te vettig en niet te droog en stevig met duidelijke ‘vezels’. Op de verpakking staat een spannend recept voor ‘veggiedogs’ met zuurkool en ananas, maar ook los of in een ander recept zijn ze lekker! We waren allemaal enthousiast over de vegetarische braadworstjes van Veggie Chef!

Voedingswaarden
De Veggie Chef vegetarische braadworstjes zijn gemaakt van plantaardige eiwitten 56% (soja, tarwegluten), water, ui, raapzaadolie, vrije uitloopeiwitpoeder, zetmeel (aardappel, tapioca), aroma, dextrose, zout, suiker, specerijen, kleurstof: karamel, mineraal: ijzer(II)fumaraat, vitamine B12.

Cijfer Veggie Chef vegetarische braadworstjes: 8,0
Voor de veganist: De vegetarische braadworstjes van Veggie Chef bevatten ei, een no-go dus!
Voor de glutenallergie: De vegetarische braadworstjes van Veggie Chef bevatten gluten, een no-go dus!

Veggie Chef vegetarische braadworstjes – €3,19 – verkrijgbaar bij Jumbo

Let op! Het vegetarische/veganistische huismerk Veggie Chef heeft onlangs een opvolger gekregen: Lekker Veggie! De nieuwe lijn bevat moderne klassiekers, verbeterde recepturen en een tal aan nieuwe producten.

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Veggie Chef vegetarische braadworstjes
Article Name
Vleesvervanger getest: Veggie Chef vegetarische braadworstjes
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt. Vandaag getest: Veggie Chef vegetarische braadworstjes!
Author