Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt: van Vivera tot Garden Gourmet, van Maza tot SoFine en van Tivall tot Goodbite. Net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor het schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan. Vandaag getest: de Biefstukc van Vivera!

Vivera Biefstukc
Na het testen van de Vivera Meesterburger, testen wij deze week de Vivera Biefstukc. Het is de eerste 100% plantaardige biefstuk in zijn soort, waar behoorlijk wat ophef over was. ‘De geur, smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van echte biefstuk’, schreef Gert Jan Gombert van Vivera toentertijd in de aankondiging op de Vivera site. Benieuwd of zijn uitspraak waar was? Lees dan vooral verder.

 

Smaak, structuur en toepassing
Bij de ongebakken Biefstukc van Vivera vielen ons een aantal dingen op. Ten eerste voelde de biefstukc behoorlijk vettig aan en ten tweede was de geur sterk aanwezig. De biefstukc heeft die kenmerkende vleesvervangergeur, die je misschien wel kent. Geen fijne geur en dus iets wat ons bij voorbaat al een klein beetje zorgen baarde over het product zelf. Na een aantal minuten te bakken en even laten rusten op een bord, begon de biefstukc zowaar te bloeden! Wauw, de biefstukc maakt in ieder geval qua uiterlijk een goede indruk. Helaas waren wij bij het proeven iets minder enthousiast. De biefstukc is behoorlijk zout, vrij taai van structuur en meer overeenkomend met tartaar dan met biefstuk. De één vond de biefstukc best oke, maar de ander vond hem echt niet lekker. Maar over één ding waren wij het eens: het komt zijn beloftes als ‘biefstuk’ niet waar.

Voedingswaarde
De Vivera Biefstukc is gemaakt van 80% gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit, zonnebloemolie, kokosolie, verdikkingsmiddel (methylcellulose), natuurlijke aroma’s, kleurstoffen (bietenrood, saffloer), plantaardige vezels (suikerriet, citrus), zeezout, tarwezetmeel, maltodextrine, aardappeleiwit, kruiden en specerijen, champignonpoeder, aroma, ijzer, gerstemoutextract en vitamine B12. In één verpakking zitten 2 burgers van elk 100 gram. 1 burger bevat dan ook 222 kcal, 5 gram verzadigd vet, 1,4 gram zout en 17,3 gram eiwitten.

Voor de veganist: De Vivera Biefstukc is helemaal 100% plantaardig, maar wordt geproduceerd in een bedrijf waar ook melk en ei verwerkt wordt. Vandaar dat wij zeggen: een no- go!
Voor de glutenallergie: de Vivera Biefstukc bevat gluten, helaas ook een no-go!

Vivera Biefstukc – €3.69 – verkrijgbaar in verschillende supermarkten o.a. Jumbo en Albert Heijn.

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Getest: Vivera Biefstukc
Article Name
Getest: Vivera Biefstukc
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt. Vandaag getest: de 100% plantaardige Biefstukc van Vivera!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!