Vleesvervanger getest: Vivera Biefstukc
Lauren Kreijger

Vleesvervanger getest: Vivera Biefstukc

vrijdag 21 juni 2019
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we:  Biefstukc van Vivera!

Vivera Biefstukc
Na het testen van de Vivera Meesterburger, testen wij deze week de Vivera Biefstukc. Het is de eerste 100% plantaardige biefstuk in zijn soort, waar behoorlijk wat ophef over was. ‘De geur, smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van echte biefstuk’, schreef Gert Jan Gombert van Vivera toentertijd in de aankondiging op de Vivera site. Benieuwd of zijn uitspraak waar was? Lees dan vooral verder.

 

Smaak, structuur en toepassing
Bij de ongebakken Biefstukc van Vivera vielen ons een aantal dingen op. Ten eerste voelde de biefstukc behoorlijk vettig aan en ten tweede was de geur sterk aanwezig. De biefstukc heeft die kenmerkende vleesvervangergeur, die je misschien wel kent. Geen fijne geur en dus iets wat ons bij voorbaat al een klein beetje zorgen baarde over het product zelf. Na een aantal minuten te bakken en even laten rusten op een bord, begon de biefstukc zowaar te bloeden! Wauw, de biefstukc maakt in ieder geval qua uiterlijk een goede indruk. Helaas waren wij bij het proeven iets minder enthousiast. De biefstukc is behoorlijk zout, vrij taai van structuur en meer overeenkomend met tartaar dan met biefstuk. De één vond de biefstukc best oke, maar de ander vond hem echt niet lekker. Maar over één ding waren wij het eens: het komt zijn beloftes als 'biefstuk' niet waar.

Voedingswaarde
De Vivera Biefstukc is gemaakt van 80% gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit, zonnebloemolie, kokosolie, verdikkingsmiddel (methylcellulose), natuurlijke aroma's, kleurstoffen (bietenrood, saffloer), plantaardige vezels (suikerriet, citrus), zeezout, tarwezetmeel, maltodextrine, aardappeleiwit, kruiden en specerijen, champignonpoeder, aroma, ijzer, gerstemoutextract en vitamine B12. In één verpakking zitten 2 burgers van elk 100 gram. 1 burger bevat dan ook 222 kcal, 5 gram verzadigd vet, 1,4 gram zout en 17,3 gram eiwitten.

Voor de veganist: De Vivera Biefstukc is helemaal 100% plantaardig, maar wordt geproduceerd in een bedrijf waar ook melk en ei verwerkt wordt. Vandaar dat wij zeggen: een no- go!
Voor de glutenallergie: de Vivera Biefstukc bevat gluten, helaas ook een no-go!

Vivera Biefstukc – €3.69 – verkrijgbaar in verschillende supermarkten o.a. Jumbo en Albert Heijn.

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

3 Reacties

Ik eet deze biefstukc zovaak als ik kan,vooral als het in de aanbieding is bij de Coop,de normale prijs is me net te duur,maar ik vind het echt super lekker.Toen ik het voor het eerst at was ik wel verrast,ik vind de structuur minder belangrijk want andere vleesvervangers die ik eet zijn ook soms niet anders.Maar de geur en de smaak vind ik heerlijk,alleen een minpunt vind ik dat het erg zout is,dat zou een stuk minder mogen.Wij eten het altijd met gebakken champions en soms wat rode saus erbij.

11:51 19 januari 2024

Geprobeerd.....maar......brrrr......nope niet voor herhaling vatbaar

11:51 19 januari 2024

geprobeerd samen met mijn niet vegetarische vriend.... absoluut GEEN succes! ik vond het echt niet lekker kreeg geen hap door mijn keel en mijn vriend heeft het ook laten staan.

11:51 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.