Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Vivera Meesterburger!

Vivera Meesterburger
Vandaag test ik een vleesvervanger in de vorm van een burger. De Vivera Meesterburger om precies te zijn! Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt. Ze zijn ooit begonnen met een uitgebreide productlijn met vegetarische producten, inmiddels hebben ze de switch gemaakt naar een grotendeels plantaardig assortiment zónder dat dat ten koste gaat van de smaak. Persoonlijk vind ik Vivera echt de meester van de vegan vleesvervangers, met als pronkstuk hun ‘plantaardige steak’. Deze nieuwe Meesterburger belooft het nieuwe succesnummer te worden, dus wij zijn heel benieuwd! Lees je mee?

 

Smaak, structuur en toepassing
De Meesterburger is een verse plantaardige burger en oogt dus net als een reguliere burger ‘rauw’. In de gemiddelde supermarkt kun je niet meer om deze vorm van verse burgers heen. Persoonlijk vind ik het een leuke ontwikkeling dat er naast de vega(n) burgers, die eruit zien alsof deze al gegaard zijn, nu ook verse exemplaren te vinden zijn. De meerwaarde van dit soort burgers schuilt voornamelijk in het bakplezier. Tijdens het bakken zie je namelijk dat de Vivera Meesterburger langzaam verandert. De roze kleur wordt langzaam bruin en er vormt een licht krokant laagje aan de buitenkant tijdens het bakken. Ook verliest de burger tijdens het bakken vocht, net zoals je misschien gewend bent van een reguliere burger. De burger is uitermate geschikt voor op een broodje. Zo creëer je heel makkelijk een plantaardige burger met jouw favoriete toppings! Je kunt de burger natuurlijk ook eten op z’n Hollands met aardappelen, groenten en vleesvervanger 😉 De structuur van de burger is erg ‘vlezig’, dit merk je tijdens het snijden van de burger maar ook zeker wanneer je een hap neemt van de burger. De structuur is dus eerder draderig dan dat deze heel compact is, zoals het hoort bij een burger. Oke, we zijn er over uit dat de burger een herkenbare structuur heeft en een leuke afwisseling is bij een maaltijd, maar hoe zit het met de smaak? De smaak is erg rokerig, alsof de burger net van de barbecue komt. Je moet er van houden! Wij aten de burger los, om goed te kunnen proeven. Maar dat is misschien gewoon niet helemaal de bedoeling. Ik denk dat deze echt tot zijn recht komt tussen een broodje of tijdens een barbecue, waar je van alles wat kan opscheppen en samen kunt eten. Wil je minder vlees eten, maar ben je dol op de smaak? Dan is deze burger zeker een goed alternatief!

Voedingswaarde
De Vivera Meesterburger is gemaakt op basis van 75% gerehydrateerd soja- en tarwe eiwit. De overige 25% van de burger bestaat uit kokosolie, zonnebloemolie, natuurlijke aroma’s, verdikkingsmiddel, kruiden en specerijen, aroma’s, rode bietenpoeder, aardappelvezels, zeezout, tomatenpoeder, gerstemoutextract, maltodextrine, ijzer en toegevoegde vitamine B12. Deze ingrediëntenlijst ziet er redelijk overzichtelijk uit, al ben ik wel benieuwd naar de betekenis van maltodextrine. Dit blijkt een koolhydraat te zijn die uit maïs wordt gewonnen. Oké, maïs dat kennen we wel. Wanneer we kijken naar de voedingswaarde van de Vivera Meesterburger leren wij het volgende. Één verpakking (226 gram) bevat per 100 gram 204 kcal, 7,4 gram verzadigd vet, 1,1 gram zout en 16 gram eiwitten.

Voor de veganist: YES! De Vivera Meesterburger is helemaal 100% plantaardig dus een go!
Voor de glutenallergie: de Vivera Meesterburger bevat gluten, helaas een no-go!

Vivera Meesterburger – €3.49 – verkrijgbaar in verschillende supermarkten o.a. Jumbo en Albert Heijn.

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Vivera Meesterburger
Article Name
Vleesvervanger getest: Vivera Meesterburger
Description
Regelmatig test ik een vleesvervanger die verkrijgbaar is in de supermarkt waar wij benieuwd naar zijn. Vandaag getest: Vivera Meesterburger!
Author