Vleesvervanger getest: GRO Oesterzwamburger
Jitske IJlstra

Vleesvervanger getest: GRO Oesterzwamburger

donderdag 04 augustus 2022
Het aanbod aan vleesvervangers in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Oesterzwamburger van GRO.

Smaak, structuur en toepassing
In de verpakking zien de burgers er al heerlijk uit, je kunt de stukjes oesterzwam zien zitten! Je kunt de oesterzwamburger op maar liefst drie manieren bereiden: in de koekenpan, op de grill of in de oven. Wij kozen voor het eerste. Tijdens het bakken krijgen de burgers een mooie goudbruine kleur. Bij het proeven komt duidelijk de oesterzwam smaak naar voren, precies wat we hadden verwacht. Maar helaas zijn de oesterzwamburgers van GRO niet erg stevig of knapperig. De volgende keer zouden wij de burgers daarom eens uit de oven willen proberen, misschien hebben ze dan iets meer bite. Dan lijken deze oesterzwamburgers ons heerlijk, bijvoorbeeld op een broodje met plantaardige truffelmayonaise! Dat wil niet zeggen dat wij de burgers nu niet lekker vinden, maar wij zoeken altijd naar de beste versie van het product!

Voedingswaarden
Per 100 gram bevatten de burgers 144 kcal, wat wij redelijk vinden voor deze vleesvervanger. Deze calorieën worden geleverd door 6,4 gram vet, waarvan 0,6 gram verzadigde vetzuren, 10,9 gram koolhydraten waarvan 1,3 gram suikers, 2,9 gram vezels, 10,2 gram eiwitten en 1,35 gram zout. Zelf zouden wij liever voor een vleesvervanger kiezen met iets meer eiwitten. Maar omdat oesterzwam een groente is met weinig koolhydraten, vetten of eiwitten zijn wij blij dat deze burger daar wel wat van heeft! 

Ingrediënten
De burgers bestaan uit: Oesterzwam (39%), champignon (34%), tarwebloem (gist, zout), tarwegluten, koolzaadolie, ui, aardappeleiwit, erwtenvezel, zout, aardappelzetmeel, plantaardige vezels, aroma, kruiden en specerijen, knoflook en peper. Omdat de burger ‘Oesterzwamburger’ heet, waren wij lichtelijk teleurgesteld toen wij zagen dat er bijna evenveel champignons als oesterzwam in de burger zit. Maar we snappen goed dat de burger een stuk duurder zou zijn als dit er niet in zat.

De GRO Oesterzwamburger van GRO: 7,5
Voor de veganisten: De oesterzwamburger is plantaardig, een go dus! 
Voor de glutenallergie: De oesterzwamburger bevat gluten, een no-go dus! 

GRO Oesterzwamburger – €3,49 - Verkrijgbaar bij (onder andere) Crisp

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.