Vleesvervanger getest: Italiaanse carré GoodBite
Isabel Boerdam

Vleesvervanger getest: Italiaanse carré GoodBite

woensdag 07 september 2016
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de italiaanse Carré van Goodbite!

Carré met courgette, tomaten en kruiden
Vele lezers attendeerden mij op het merk ‘GoodBite’ en daar wordt natuurlijk naar geluisterd! Eerder testte ik al hun zadenburger, notenburger en bonenburger, en deze maand de notenballetjes en braadworstjes en keer op keer was ik blij verrast door deze creatieve varianten. Tijd voor meer dus! Tijd voor meer dus! GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant, dat vleesvervangers maakt op basis van soja, tarwe en erwten. Deze week testte ik de Italiaanse Carré van GoodBite. Het risico bij een schnitzel met Italiaanse vulling is dat het resulteert in een plakkerige mozzarella-tomaat combinatie, maar dat is deze keer zeker niet het geval!

Smaak, structuur en toepassing
De Italiaanse Carré zit boordevol groenten en dat proef je meteen! Courgette, rode paprika, groene paprika, sperziebonen, wortel, prei en zongedroogde tomaten. Dit is de vulling van de carré, gecombineerd met vegetarische kaas, tomatenpuree en verse kruiden (basilicum, peterselie, oregano, tijm, rozemarijn en lavas). Dun en luchtig paneerkorstje er omheen, en je hebt een frisse Italiaanse Carré die niet zo zwaar op de maag valt. Heerlijke zomerse combinatie, niet klef of kazig, goed gemaakt! Heerlijk bij een frisse salade of simpele Italiaanse pasta. Mijn favoriete Italiaanse vleesvervanger uit het schap!

Voedingswaarde
Doordat deze Italiaanse Carré niet zo kazig is, is de voedingswaarde ook een stuk verantwoorder en daar word ik blij van! Een pakje Italiaanse Carrés bevat 2 carrés van ieder 75 gram. Een carré bevat 162 calorieën en 1,6 gram verzadigd vet. Verder zijn de carrés aangevuld met ijzer en vitamine B12, belangrijk voor de vegetariërs. Prima vleesvervanger in de maaltijd dus en een echte kindervriend, toch vol met groenten!

Voor de veganist: de carré bevat helaas kippen-eiwit en kaas, dus no go.
Voor gluten-allergie: de carré bevat tarwebloem, dus no go.

Het assortiment van GoodBite wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Jumbo, PLUS en de Deen.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.