Vleesvervanger getest: Boon Chili Nuggets
Tessa Emmen

Vleesvervanger getest: Boon Chili Nuggets

vrijdag 24 februari 2023
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Chili Nuggets van Boon! 

Smaak, structuur en toepassing
De Chili Nuggets van Boon zijn gemaakt van duurzame tuinbonen. Eén verpakking nuggets bevat 160 gram, wat gelijk staat aan acht stuks. De bereiding kan op verschillende manieren. Wij kozen ervoor om de nuggets zes tot acht minuten te bakken in een koekenpan op middelhoog vuur. Je kunt er ook voor kiezen om ze te bereiden in de oven of voor een extra crunchy bite in de airfryer. De structuur kan je vergelijken met een typische bonenburger. Als je een hap neemt kan je namelijk de tuinbonen goed terugzien. Perfect voor als je niet van de vlezige structuur van kipnuggets houdt. De nuggets zijn goed gekruid en licht pittig van smaak. De smaak van chili overheerst niet, dus voor degene die niet van pittig houden, is dit zeker ook een optie. Verwen je vrienden met deze nuggets tijdens een borrel of geniet er helemaal zelf van door ze toe te voegen aan je salade of wrap. 

Voedingswaarden
De Chili Nuggets van Boon zijn 100% plantaardig en gemaakt op basis van tuinbonen en bruine bonen. Wij waren dan ook erg benieuw of de voedingswaarde in buurt komt van andere nuggets op de markt. De nuggets bevatten per 100 gram 170 kcal. In vergelijking met dierlijke kipnuggets en andere vegan kipnuggets zitten in deze Chili Nuggets minder calorieën. In de nuggets zitten per 100 gram 2,3 gram vet, waarvan maar 0,3 gram verzadigd vet. Daarnaast bevatten de nuggets 26,4 gram koolhydraten, waarvan 2 gram suiker. Verder bevatten de Chili Nuggets van Boon 5,4 gram voedingsvezels, 8,6 gram eiwitten en 1,07 gram zout. Door het gebruik van de groente bevat dit product aardig wat voedingsvezels! Qua eiwitten komt deze vleesvervanger ook erg in de buurt van de dierlijke variant. Ook zijn deze Chili Nuggets verrijkt met ijzer, zink en vitamine B12. Dat is erg fijn voor degene die daar wel wat extra’s van kan gebruiken! 

Ingrediënten
De Chili Nuggets zijn gemaakt van water, 20% bonen (10% tuinbonen, 10% gerehydrateerde bruine bonen), paneermeel (TARWEBLOEM, zout, gist, kleurstof (annatto bixine, annatto norbixine)) groenten (ui, paprika, doperwten), TARWEBLOEM, TARWE-eiwit, quinoazaad, aardappelzetmeel, TARWEvezel, tomatenpuree, specerijen, zonnebloemolie, zout, verdikkingsmiddel (methylcellulose), peterselie, psylliumvezel, 0,3% cayennepeper, gebufferd azijnpoeder (conserverend ingrediënt), voedingszuur (citroenzuur), ijzer(lll) difosfaat, zink oxide, cyanocobalamine (vitamine B12) 

Boon Chili Nuggets: 7,5
Voor de veganisten: De Boon Chili Nuggets zijn 100% plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Boon Chili Nuggets bevatten helaas gluten, een no-go dus! 

Chili Nuggets van Boon – €2,99 – verkrijgbaar bij o.a. Jumbo

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd! 

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.