Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Pompoen Zoete Aardappel Burger van Vivera!

IMG_8114Vegetarische burger van Vivera
Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Goed nieuws is dat ze op dit moment hard bezig zijn om meer 100% plantaardige producten te ontwikkelen. Ideaal voor vegans dus! Sinds kort zijn er dus 3 nieuwe plantaardige burgers op basis van groente in hun assortiment en deze ga ik de komende tijd proeven en testen. Vandaag ze pompoen zoete aardappel burger, een unieke combinatie in het vleesvervangerschap waar ik enorm benieuwd naar ben!

Smaak, structuur en toepassing
Vanaf de eerste hap ben ik enorm fan van deze geheel plantaardige pompoen zoete aardappel burger. Hij is bijzonder puur van smaak, je proeft echt de pompoen en de zoete aardappel waarvan er maar liefst 49% en 29% in zit. Verder is de ingrediëntenlijst heel overzichtelijk aangevuld met zonnebloemolie, soja-eiwit, aardappelzetmeel, kruiden en specerijen. Wat ik ook opvallend vind is dat hij echt niet te zout is, wat mij vaak tegenvalt bij dit soort varianten. Nu gelukkig niet. Ondanks de wintergroenten is de burger licht en luchtig en geeft hij – mede dankzij zijn kleur – echt een zomers gevoel. Op diverse manieren te combineren zoals bij een groene salade, op brood met wat frisse toppings of in vieren gesneden als borrelhapje. Heerlijk, wat mij betreft een nieuwe vegan favoriet!

Voedingswaarde
Nog een voordeel van de pompoen zoete aardappel burger is dat het een hele verantwoordelijke keuze is voor je dagelijks voeding. Qua voedingswaarde bevat een pakje twee burgers van ieder 100 gram, met 126 calorieën en 0,7 gram verzadigd vet per burger. Plantaardig, lekker en ‘light’ dus – daar worden we blij van op weg naar de zomerse avonden en de BBQ’s. Ik ben fan!

Voor de veganist: de burger is 100% plantaardig, dus good to go!
Voor gluten-allergie: de burger bevat tarwevezels waar geen tarwe-eiwitten en dus geen gluten in zitten. Hij wordt wel gemaakt op een plek waar ook gluten verwerkt worden, dus dat maakt hem glutenarm.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Pompoen zoete aardappel burger Vivera
Article Name
Pompoen zoete aardappel burger Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Pompoen zoete aardappel burger van Vivera!
Author