Print Friendly, PDF & Email
4.3/5 - (3 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we:de Quinoa boerenkool broccoli burger van Tivall!

IMG_8381Quinoa burger van Tivall
Groot nieuws van Tivall! Deze maand hebben ze hun re-styling gelanceerd en zijn ze voortaan in de supermarkt onder eigen label te vinden. Dus niet meer onder het huismerk, maar echt een eigen stijl, visie en smaak. Ze willen hun vleesvervangers niet leven in blazen zodanig dat het eigenlijk helemaal geen “vervangers” meer zijn, maar een lekker alternatief voor de maaltijd op basis van groenten. Deze maand lanceren ze gelijk een aantal nieuwe vegan (!) producten in de categorie “veggies”. Deze week testte ik de quinoa boerenkool broccoli burger. De combinatie klinkt in ieder geval super origineel en veelbelovend, zeker voor de foodies onder ons die ook weleens wat nieuws willen!

Smaak, structuur en toepassing
Wat me direct opvalt is dat deze veggie burger zacht en smeuïg is. Quinoa burgers dreigen vaak een beetje droog te worden, maar dat is bij deze beslist niet het geval. Daarnaast komen alle smaken goed uit: het bittere van de boerenkool en het typische ‘groene’ van broccoli. Een burger die anders dan anders is, en echt past bij de nieuwe lijn van Tivall. Hij lijkt me heerlijk te combineren op een broodje voor de lunch, mede dankzij de smeuiigheid, maar ook goed in combinatie met een frisse salade. Een goede nieuwe toevoeging aan het assortiment en fijn dat Tivall nu ook aan de vegans denkt!

Voedingswaarde
Nog een voordeel van deze quinoa boerenkool broccoli burger is dat het een hele verantwoordelijke keuze is voor je dagelijks voeding. Qua voedingswaarde bevat een pakje twee burgers van ieder 80 gram, met 120 calorieën en 0,6 gram verzadigd vet per burger. Vol met veggies, lekker en ‘light’ dus!

Voor de veganist: de burger is 100% plantaardig, dus good to go!
Voor gluten-allergie: de burger bevat helaas tarwe-eiwit dus is no go.

Het assortiment van Tivall is exclusief te koop bij Albert Heijn.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Quinoa boerenkool broccoli burger Tivall
Article Name
Quinoa boerenkool broccoli burger Tivall
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Quinoa boerenkool broccoli burger van Tivall!
Author