Print Friendly, PDF & Email
4.1/5 - (11 stemmen)

Het veganistische aanbod blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vegan producten, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Big American Vegan BBQ jackfruit pizza van Dr. Oetker

Smaak, structuur en toepassing
Bij het uit de verpakking halen van de pizza zien we precies wat we verwachten: een rijk belegde pizza met een dikke bodem die we gewend zijn van Big Americans. Deze pizza wordt bereidt in, jawel, de oven. Terwijl de pizza in de oven ligt vult de keuken zich met een heerlijke kruidige geur. Wij krijgen er trek van! Na 12 lange minuten wachten mocht de pizza dan eindelijk uit de oven. Bij het openen van de oven kwam de geur van de gemarineerde jackfruit ons tegemoet.

De smaak van deze pizza is minstens net zo lekker als de geur. De bodem is knapperig van buiten en zacht vanbinnen. De BBQ saus is super kruidig en licht pittig, evenals de gemarineerde jackfruit. Deze jackfruit heeft een hele vlezige structuur. Wij vinden dit een ontzettend lekkere vegan pizza, die niet vegan proeft. 

Voedingswaarden
Een kant-en-klaar pizza blijft een pizza, ook qua voedingswaarden. We geven je de voedingswaarden per pizza, want laten we eerlijk zijn: deze pizza gaat in één keer op. Eén pizza bevat 903 kcal, wat veel is, maar niet gek voor een pizza. Deze pizza bevat 19 gram vet, waarvan 10 gram verzadigd, 151 gram koolhydraten, waarvan 26 gram suiker, 12 gram vezels, 4,8 gram zout en 25 gram eiwit. Van dit laatste worden wij vrolijk! Met deze pizza krijg je namelijk de aanbevolen hoeveelheid eiwitten voor een maaltijd binnen.

Ingrediënten
De bodem van deze pizza is gemaakt op basis van tarwebloem. De pizza is belegd met BBQ saus, 9% jackfruit, geraspte pizza topping op basis van kokosolie, uien en tomatenstukjes.

Big American Vegan BBQ Jackfruit pizza van Dr. Oetker: 8,5
Voor de veganisten: Eet smakelijk! Deze pizza is volledig plantaardig!
Voor de glutenallergie: Helaas, deze pizza bevat tarwegluten.

Heb jij deze pizza al geproefd? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Product getest: Dr. Oetker Big American Vegan BBQ Jackfruit Pizza
Article Name
Product getest: Dr. Oetker Big American Vegan BBQ Jackfruit Pizza
Description
Jackfruit, wij zijn er gek op! En we zijn niet de enige. Dr. Oetker heeft namelijk een nieuwe pizza: de vegan BBQ Jackfruit Pizza.
Author