Print Friendly, PDF & Email
4.7/5 - (3 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de schnitzel van GoodBite!

img_1111Vegetarische schnitzel
De afgelopen maanden ben ik druk bezig om het enorm brede assortiment van GoodBite te testen en te beschrijven. Dit op verzoek van jullie, want vele lezers attendeerden mij op dit merk! GoodBite is een Nederlands familiebedrijf, ooit een bakkerij, gevestigd in Noord Brabant, dat vleesvervangers maakt op basis van soja, tarwe en erwten. Favoriet tot nu toe zijn de zadenburger, de notenballetjes, de magere braadworstjes, de ouderwetse ‘gehaktbal in jus’, de linzenburger, de Italiaanse carré en sinds vorige week de gemarineerde filet! Deze week testte ik de schnitzel van GoodBite. Ze hebben meerdere soorten: met champignons, Griekse stijl en met satésaus, maar ik koos voor de neutrale variant.

Smaak, structuur en toepassing
Eerlijk is eerlijk, ik heb inmiddels zoveel schnitzel geproefd, van zoveel verschillende merken. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Er is weldegelijk verschil (sommige zijn echt heel slecht), maar op het niveau met kwaliteit zijn de verschillen minimaal. Wat me opvalt aan de schnitzel van GoodBite is dat de paneerlaag niet te dik en niet te dun is, precies goed, waardoor de schnitzel niet meelderig is en wel een lekker knapperig randje krijgt. Bij sommige snitzels is de vulling enorm gelaagd en vezelachtig, die van GoodBite zou ik meer als rul omschrijven. Dit geeft een smeuïg, romig effect wat echt als comfort food smaakt. Niet zo spannend, wel heel fijn om te eten als je een simpele, goede maaltijd op tafel wilt zetten. Lekker met sla of groenten, zo klaar.

Voedingswaarde
Deze basis-schnitzel van GoodBite wordt gemaakt op basis van water, plantaardige eiwitten (soja en tarwegluten), paneermeel, zonnebloemolie, kippen-eiwit, tarwebloem, kruiden en specerijen. Aangevuld met vitamine B12 en ijzer om een volwaardige vleesvervanger te kunnen zijn. Als keuze voor je dagelijkse voeding zijn schnitzels nooit de meest verstandige keuze, want door de gepaneerde korst (die daarna ook gebakken wordt in olie) is de voedingswaarde meestal wat aan de hoge kant. In het geval van deze schnitzel is dat 238 calorieen en 1.3 gram verzadigd vet per schnitzel (een pakje bevat 2 schnitzels), maar daarmee heb je dan wel meteen een voedzame avondmaaltijd te pakken. Licht combineren met groenten of sla!

Voor de veganist: de schnitzel bevat helaas kippen-eiwit, dus no go.
Voor gluten-allergie: de schnitzel bevat helaas tarwebloem, dus no go.

Het assortiment van GoodBite wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Jumbo en de Deen.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: vegetarische schnitzel van GoodBite
Article Name
Vleesvervanger getest: vegetarische schnitzel van GoodBite
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegetarische schnitzel van GoodBite!
Author