Vleesvervanger getest: Biovecci vegan speckjes
Tessa Emmen

Vleesvervanger getest: Biovecci vegan speckjes

maandag 20 november 2023
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij Biovecci vegan speckjes. Lees snel verder!

 

Smaak, structuur en toepassing

De vleesvervangers van Biovecci zijn lekker, biologisch, voedzaam én duurzaam. Gemaakt met Oostenrijkse soja en speciaal geselecteerde kruiden. Wij waren erg benieuwd naar de speckjes van Biovecci. De bereiding van dit product is echt super makkelijk en je hebt er niet eens olie of margarine voor nodig! Je bakt ze in een pan en dus zonder olie voor 2 minuten. Deze vleesvervanger bevat van zichzelf al wat vet, en dit is goed te zien als je ze gaat bakken. Het uiterlijk en de geur van deze vleesvervanger lijkt echt sprekend op varkensspek. Zou het ook bijna het zelfde smaken? De smaak is lekker vettig, rokerig en ietwat zout. Wat ons betreft een goede namaak! Wel heeft deze vleesvervanger een aparte nasmaak, waar je wel van moet houden. Wat we ook lekker vinden, is dat de speckjes een beetje een bite hebben. De vegan speckjes kan je heerlijk door een salade doen of een stampot, of lekker bij een (vegan)eitje als ontbijt!

 Voedingswaarden


Biovecci vegan speckjes bevatten per 100 gram 323 calorieën. Dit is aardig wat, gelukkig wegen de speckjes niet zoveel dus je hebt er ook minder dan 100 gram per persoon van nodig. We hadden gedacht dat ze erg veel vet zouden bevatten, maar met maar 11,4 gram waarvan 1,8 gram verzadigd vinden wij dit enorm meevallen! De vegan speckjes bevatten ook wat koolhydraten namelijk 12,4 gram, waarvan suikers 5,6 gram. Het grootste voordeel is dat ze een hele grote hoeveelheid eiwitten. Per 100 gram bevat deze vleesvervanger namelijk 36,5 gram eiwitten. De speckjes van Biovecci bevatten 11,8 gram vezels en 2,9 gram zout. Dit laatste is erg veel en is ook wel te proeven. Pas dus op met het toevoegen van zout!


Ingrediënten


Biovecci vegan speckjes zijn gemaakt van  83% gerehydrateerd SOJA-eiwit (water, SOJA-eiwit*), zonnebloemolie*, kruiden en specerijen*(SELDERIJ), zeezout, rookzout (zout, rook), azijn* (geneutraliseerd) *= Biologisch

Biovecci vegan speckjes: 7,5

Voor de veganisten: de Biovecci vegan speckjes zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: de Biovecci vegan speckjes bevatten geen gluten, een go dus!

Biovecci vegan speckjes – €3,99 – verkrijgbaar bij Ekoplaza

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.