Vleesvervanger getest: AH Vegetarische kaasschnitzel chili
Tessa Emmen

Vleesvervanger getest: AH Vegetarische kaasschnitzel chili

donderdag 02 november 2023
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de AH Vegetarische kaasschnitzel chili. Lees snel verder!

 

Smaak, structuur en toepassing
Voor de kaasliefhebbers is er een nieuwe vleesvervanger gevuld met kaas op de markt, namelijk een vegetarische kaasschnitzel met chili van Albert Heijn. Wij vroegen ons af of hij echt zo cheesy was natuurlijk, dus tijd om deze vleesvervanger te testen!. Wij bereiden de kaasschnitzels in de pan met een klein beetje olijfolie voor 4 minuten op middelhoge temperatuur. Zorg ervoor dat je de kaasschnitzels regelmatig keert. Erg krokant werden de schnitzels niet, ook al hadden we dat wel een beetje verwacht van het paneerlaagje aan de buitenkant. Je kan de kaasschnitzels ook in de oven verwarmen of de Airfryer. Misschien bij deze laatste optie, kunnen de kaasschnitzels wel wat meer krokant worden. De binnenkant was zoals je van een kaasschnitzel gewend bent, lekker zacht en veel kaas! De chili smaak proefde je heel lichtjes en had wel wat meer pit gemogen, dit was wel jammer. Je kan deze kaasschnitzels lekker makkelijk serveren bij je aardappelen en groenten of je maakt er een speciaal broodje van met verschillende toppings!


 
Voedingswaarden


Per 100 gram bevat de AH vegetarische kaasschnitzel chili 290 calorieën, dit is behoorlijk wat! Ook bevat de kaasschnitzel veel vet namelijk 17 gram, waarvan verzadigd 7,7 gram. Erg gezond is deze kaasschnitzel dus niet. Door het paneer bevat de kaasschnitzel ook redelijk wat koolhydraten namelijk 23 gram, waarvan suikers 0,8 gram. Helaas bevat de kaasschnitzel ook niet veel voedingsvezel namelijk 0,6 gram. Verder bevat de kaasschnitzel 11 gram eiwitten, dus is best prima. En daarnaast 1 gram zout, wat ook gemiddeld is.


Ingrediënten vegetarische kaasschnitzel


De AH vegetarische kaasschnitzel chili is gemaakt van melk, water, tarwebloem, zonnebloemolie, roggebloem, aardappelzetmeel, zout, tarwegluten, tarwezetmeel, chilivlok, gist, conserveermiddel (natriumacetaten [E262]), zuursel, kleurstof (annatto norbixine [E160b(ii)], paprika-extract [E160c], curcumine [E100]), zuurteregelaar (citroenzuur [E330]), microbieel stremsel, kurkumapoeder. Waarvan toegevoegde suikers 0.00g per 100 gram en waarvan toegevoegd zout 0.10g per 100 gram

AH vegetarische kaasschnitzel chili: 6,0

Voor de veganisten: de AH Vegetarische kaasschnitzel chili is niet plantaardig, een no-go dus!
Voor de glutenallergie: de AH Vegetarische kaasschnitzel chili bevat gluten, een no-go dus!

AH Vegetarische kaasschnitzel chili – €2,69 – Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.