Vleesvervanger getest: AH Vegan falafel
Tessa Emmen

Vleesvervanger getest: AH Vegan falafel

donderdag 31 augustus 2023
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij AH Vegan falafel. Lees snel verder!

 

Smaak, structuur en toepassing

Het aanbod aan falafel in de supermarkten wordt steeds groter. Zo ook deze Vegan falafel van Albert Heijn. Deze balletjes worden gemaakt van kikkererwten en spinazie, wat ze net even iets anders maakt als andere falafel. Wij zijn natuurlijk ontzettend benieuwd naar hoe deze vegan falafel smaakt. We bakken de falafel drie minuten in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Let er op dat je de falafel balletjes regelmatig omkeert, anders branden ze snel aan. Tijdens het bakken valt de keuken zich met een heerlijke geur. Tijd om te proeven! De smaak van deze vegan falafel is erg lekker, vooral de kruiden en knoflook proef je goed terug. Helaas zijn deze vegan falafelballetjes iets aan de droge kant. Qua textuur is dit echt een goede falafel.

Er wordt als optie gegeven om de balletjes te bakken in de friteuse (180°C). Dit is misschien wel iets minder gezond, maar daar worden de falafel balletjes wel knapperiger van. Je kan falafel balletjes in heel veel gerechten verwerken zoals in een (pita)broodje of als mezze hapje met verschillende humus en een komkommersalade bijvoorbeeld. Daarnaast zijn deze falafel balletjes ook geschikt om thuis in te vriezen op de dag van aankoop, wel binnen 1 maand gebruiken en voor gebruik ontdooien.

 Voedingswaarden


De AH Vegan falafel bevat per 100 gram 233 calorieën, dit is net iets meer dan de vegetarische variant van Albert Heijn. Wel bevat het iets minder vet namelijk 9,7 gram, waarvan verzadigd vet 0.9 gram. Opmerkelijk was dat de Vegan falafel balletjes 25 gram koolhydraten bevatten, waarvan 6,6 gram suikers. De vegetarische variant bevat namelijk 7 gram minder koolhydraten en 2,7 gram minder suikers. Qua voedingsvezels bevat de Vegan falafel 5,8 gram, ook hier vinden wij dat het een behoorlijk verschil is met de vegetarische variant (8 gram). Wel bevat deze falafel 1 gram meer eiwitten, namelijk 8,4 gram per 100 gram en een kleine hoeveelheid zout, namelijk 1,43 gram.

 

Ingrediënten


AH Vegan falafel is gemaakt van 73% kikkererwten, raapolie, groente (spinazie, ui), tarwebloem, kruiden (peterselie, koriander), knoflook, specerijen, zout, conserveermiddel (sorbinezuur [E200]), voedingszuur (citroenzuur [E330]).
Waarvan toegevoegde suikers 0.00g per 100 gram en waarvan toegevoegd zout 1.10g per 100 gram

AH Vegan falafel: 7,0

Voor de veganisten: de AH Vegan falafel is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: de AH Vegan falafel bevat gluten, een no-go dus!

AH Vegan falafel – €1,69 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.