Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de stukjes als van rund van de Albert Heijn!

AH stukjes als van rund
We hebben inmiddels bijna alle vleesvervangers van het huismerk van Albert Heijn een keer getest. Maar een tijdje geleden zijn er weer wat nieuwe producten in het assortiment gekomen. Een van deze producten zijn deze vegetarische ‘stukjes als van rund’. We waren heel erg benieuwd naar deze vleesvervanger. Jij ook? Lees dan snel verder!

Smaak, structuur en toepassing
De stukjes als van rund doen me qua uiterlijk een beetje denken aan draadjesvlees dat al in stukjes is gesneden. Omdat het al bruin is, ziet het er natuurlijk anders uit dan rauw rundvlees. De geur en structuur doen me eigenlijk ook denken aan draadjesvlees. Je moet de stukjes zo’n 2 minuten bakken en regelmatig omkeren. Tijdens het bakken kleuren ze wat bruiner en worden ze wat zachter van structuur. De smaak had wat intenser gemogen, het is helaas aan de flauwe kant. Maar de structuur van dit vlees vind ik eigenlijk heel erg goed. Als je dit gebruikt als een vegetarisch alternatief voor stoofvlees lijkt dit me een ideale vervanger!

Voedingswaarden
De AH stukjes als van rund zijn gemaakt van gerehydrateerd plantaardig eiwit (tarwe, erwt), gerehydrateerd tarwezetmeel, water, zonnebloemolie, vrije-uitloopei-eiwit, soja-eiwitisolaat, gerstemoutextract, azijnpoeder, gistextract, zout, conserveermiddel (melkzuur [E270]), natuurlijk aroma (soja, tarwe), peper, ijzer en vitamine B12.

AH stukjes als van rund: 7,9
Voor de veganisten: de AH stukjes als van rund bevat ei, helaas een No-go dus!
Voor de glutenallergie: de AH stukjes als van rund bevatten gluten, een No-go dus!

AH stukjes als van rund – €2,79 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij de AH stukjes als van rund al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie!

 

Summary
Vleesvervanger getest: AH stukjes als van rund
Article Name
Vleesvervanger getest: AH stukjes als van rund
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien. Vandaag testen we de stukjes als van rund van de Albert Heijn!
Author