Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Vegan hotdogs van Albert Heijn.

Smaak, structuur en toepassing
De hotdogs kun je bereiden door ze op te warmen in heet water. Terwijl de worstjes voor 10 minuten in het water lagen begon de hele keuken naar de oude vertrouwde geur van hotdogs te ruiken. Het uiterlijk van de vegan hotdogs lijkt erg op de dierlijke variant. Wel zijn ze iets lichter van kleur en zit er geen velletje omheen. De worstjes werden na 10 minuten opwarmen erg slap en er ontstonden scheurtjes waardoor sommige doormidden braken, zoals te zien op de foto.

Toen werd het tijd om te proeven. De AH Vegan hotdogs smaken erg lekker! Door de toevoeging van een rokerige smaak komt de smaak goed overeen met de dierlijke variant. De structuur vonden wij wat minder lekker. Het worstje is stevig totdat je hem eet. Hierna wordt hij heel zacht en zelfs een beetje korrelig. Het zou lekker zijn als de vegan hotdog de bite vasthoudt. De AH Vegan hotdogs van de zijn geschikt voor op een broodje met een lekkere saus, gebakken uitjes, augurken of al het andere wat jij zelf toe wilt voegen!

Voedingswaarden
De AH Vegan hotdogs zijn per vijf verpakt. één worstje is 40 gram. Per 100 gram bevat dit product 150 kcal, waarvan 10 g vet, waarvan 1,1 g verzadigd. Wij vinden dit voor een vegan hotdog erg goed! Ze bevatten 5 g koolhydraten, waarvan 2 g suiker. Daarnaast bevatten ze 6 gram voedingsvezels, 7 g eiwitten en 2,15 g zout. Dit laatste is erg hoog, let hier dus op!

Ingrediënten
De AH Vegan hotdogs bestaan uit water, groente (ui, wortel), zonnebloempit, zonnebloemolie, verdikkingsmiddel (methylcellulose [E461], carrageen [E407], konjac [E425]), zout, natuurlijke aroma’s, dextrose, voedingszuur (melkzuur [E270]), specerijen, specerijenextract, aroma’s, kleurstof (ijzeroxide en -hydroxide [E172]), pastinaakpoeder, zuurteregelaar (kaliumlactaat [E326]), rook, conserveermiddel (kaliumacetaat [E261]), koriander.

De AH Vegan hotdogs: 8

Voor de veganisten: De hotdogs zijn veganistisch, een go dus!
Voor de glutenallergie: De hotdogs bevatten geen gluten, ook een go dus!

AH Vegan hotdogs – €2,99 – verkrijgbaar bij de Albert Heijn

Met welke toppings serveer jij jouw AH Vegan hotdog? Of heb jij hem al geproefd? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Summary
Vleesvervanger getest: AH Vegan hotdogs
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Vegan hotdogs
Description
Vandaag testen we de Vegan hotdogs van Albert Heijn. We vertellen je alles over de smaak, structuur en toepassing!
Author