...

Vleesvervanger getest: AH Vegan Ruig Gehakt

door | 19 mei 2022 | Albert Heijn, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het aanbod aan vleesvervangers in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we het Vegan Ruig Gehakt van Albert Heijn.

Smaak, structuur en toepassing
In de verpakking ziet het Vegan Ruig Gehakt er erg vlezig uit! Je kunt het gehakt 5 minuten op middelhoog vuur bakken in de koekenpan. In de pan gedraagt het zich als rundergehakt. Al hadden wij gehoopt dat het wat bruiner zou worden, het gehakt blijft er een beetje rauw uit zien. De smaak en structuur vinden wij wel erg lekker! We kunnen ons zeker voorstellen dat dit heerlijk is door bijvoorbeeld een pastasaus.

Voedingswaarden
Per 100 gram bevat het Vegan Ruig Gehakt 158 kcal, dit is gemiddeld voor een vleesvervanger. het gehakt bevat per 100 gram 8,5 gram vet, waarvan 1,9 gram verzadigd. Het bevat 1,4 gram koolhydraten, waarvan 0,7 gram suikers, 6,1 gram voedingsvezel, 16 gram eiwitten en 1,18 gram zout. Wij vinden de voedingswaarden redelijk, al zou er van ons iets meer eiwit in mogen zitten, en iets minder zout. 

Ingrediënten
Het Vegan Ruig Gehakt bestaat uit 86% gerehydrateerd soja-eiwit, plantaardige olie (zonnebloem, shea), verdikkingsmiddel (methylcellulose [E461]), natuurlijk aroma, gebufferd azijnpoeder (conserverend ingrediënt), zout, specerijen, kleurend concentraat (rode biet, radijs, wortel, paprika), kleurstof (karamel [E150a]), kaliumchloride (dieetzout), antioxidant (ascorbinezuur [E300]), ijzer, vitamine B12.

Vegan Ruig Gehakt van Albert Heijn: 7
Voor de veganisten: Het gehakt is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: Het gehakt bevat geen gluten, ook een go dus!

Vegan Ruig Gehakt van Albert Heijn – €3,49 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: AH Vegan Ruig Gehakt
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Vegan Ruig Gehakt
Description
Vandaag testen we het Vegan Ruig Gehakt van Albert Heijn op smaak, toepassing, voedingswaarden en ingrediënten!
Author
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Jitske IJlstra

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Jitske is een echte creatieveling, onder andere met koken. Ze is vaak in de keuken te vinden om nieuwe (duurzame) recepten te testen. Waar ze die inspiratie opdoet? Op reis! Wanneer het kan is Jitske graag in het buitenland om nieuwe (eet)culturen te ontdekken. Ze hopt dan van terrasje naar terrasje. Op dat terrasje zal je Jitske nooit alleen aantreffen, haar energie haalt ze namelijk uit gezelligheid.
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Latest posts by Jitske IJlstra (see all)

1 Reactie

  1. Esther

    Deze vegan gehakt vervanger is bij ons thuis de absolute favoriet! Prima structuur en smaak.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt