...

Vleesvervanger getest: AH Vegan tartaar

door | 9 jun 2022 | Albert Heijn, De Hippe Vegetariër, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het aanbod aan vleesvervangers in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Vegan tartaar van Albert Heijn. 

Smaak, structuur en toepassing
De vegan tartaar is een plantaardige vervanger op de rundertartaar en is geschikt voor bij het avondeten of op een broodje. We bereiden de vegan tartaar in een koekenpan op middelhoog vuur en bakken hem in circa 8 minuten gaar. Over deze bereiding waren wij in eerste instantie verbaasd, omdat wij van de rundertartaar gewend zijn dat het rauw gegeten wordt. De geur die de keuken vult bij het bakken van de vegan tartaar doet ons erg denken aan de geur van rundvlees. De verwachtingen voor de smaak waren dan ook hoog. Echter, bij het proeven van de vegan tartaar denken wij eerder aan een burger. De structuur daarentegen lijkt meer op de structuur van rundertartaar.  

Voedingswaarden
Behalve de smaak vinden wij de voedingswaarden ook niet onbelangrijk. Deze vegan tartaar levert per 100 gram 181 kcal, dit is iets aan de hoge kant voor een vleesvervanger. Ook levert deze 11 gram vet per 100 gram, waarvan 2,2 gram verzadigd vet. In de vegan tartaar zitten per 100 gram 1,9 gram koolhydraten waarvan 1 gram suikers, 7,1 gram vezels 15 gram eiwitten en 1 gram zout. De hoeveelheid vezels in deze tartaar vinden wij hartstikke positief!  

Ingrediënten
Deze tartaar bestaat uit de volgende ingrediënten: 82% gerehydrateerd soja-eiwit, plantaardige olie (zonnebloem, shea), verdikkingsmiddel (methylcellulose [E461]), natuurlijk aroma, zout, psylliumvezel, gebufferd azijnpoeder (conserverend ingrediënt), specerijen, kleurend concentraat (rode biet, radijs, wortel), kaliumchloride (dieetzout), kleurstof (karamel [E150a]), antioxidant (ascorbinezuur [E300]), ijzer en vitamine B12. 

AH Vegan tartaar: 7 
Voor de veganisten: de vegan tartaar is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: de vegan tartaar bevat geen gluten, ook een go dus! 

AH Vegan tartaar – €2,99 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn 

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: AH vegan tartaar
Article Name
Vleesvervanger getest: AH vegan tartaar
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien! Zo is er vanaf nu in de schappen bij de Albert Heijn Vegan tartaar.
Author
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Jitske IJlstra

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Jitske is een echte creatieveling, onder andere met koken. Ze is vaak in de keuken te vinden om nieuwe (duurzame) recepten te testen. Waar ze die inspiratie opdoet? Op reis! Wanneer het kan is Jitske graag in het buitenland om nieuwe (eet)culturen te ontdekken. Ze hopt dan van terrasje naar terrasje. Op dat terrasje zal je Jitske nooit alleen aantreffen, haar energie haalt ze namelijk uit gezelligheid.
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Latest posts by Jitske IJlstra (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt