Vleesvervanger getest: AH Vegan zalmburger 
Tessa Emmen

Vleesvervanger getest: AH Vegan zalmburger 

woensdag 15 maart 2023
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de AH Vegan zalmburger! 
Inhoud en structuur

Deze vegan zalmburger, gemaakt van soja-eiwit, wordt per 2 stuks verpakt en weegt 90 gram per stuk. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak deze vleesvervanger aan beide kanten bruin op middelhoge temperatuur. Het uiterlijk van de burger ziet er veelbelovend uit. De lichtroze kleur geeft de burger het uiterlijk van een dierlijke zalm. De schubben zien er misschien wat nep uit, maar het heeft wel een grappig effect. Het is tijd om deze burger te proeven en wauw, de structuur van de vegan zalmburger van Albert Heijn komt erg in de buurt van een dierlijke zalmfilet! Ook de geur is erg vissig, dus als je geen visliefhebber bent als het gaat om smaak/geur zouden wij niet voor deze vegan zalmburger gaan. Verder heeft het niet een erg uitgesproken smaak dus wij raden aan om hem wel te kruiden. Wij denken dat het lekker is op een broodje met verschillende, lekkere toppings. 
Voedingswaarden

Zoals de naam al zegt is de vegan zalmburger 100% plantaardig en gemaakt op basis van soja-eiwit. Wij waren erg benieuwd of de voedingswaarde ongeveer hetzelfde is als een zalmburger en dan vooral het aantal eiwitten. De vegan zalmburger bevat per 100 gram 147 kcal. Dit is iets minder calorieën dan een zalmfilet die 179 calorieën bevat. In de vegan zalmburger zit per 100 gram 9,8 gram vet, waarvan 1,1 gram verzadigd vet. Daarnaast bevat deze vleesvervanger 2,4 gram koolhydraten, waarvan 0,6 gram suiker, 5,3 gram voedingsvezels, 9,7 gram eiwitten en 1,53 gram zout. In een dierlijke zalmfilet zitten geen voedingsvezels, maar doordat dit product is gemaakt van soja bevat deze plantaardige variant dit wel! Het eiwitgehalte van de vegan optie is wel voor de helft minder in vergelijking met het dierlijke product. Deze vegan zalmburger is verrijkt met ijzer en vitamine B12. Dit is erg fijn als je hiervan wel wat extra's kan gebruiken. Er zit namelijk 76,5% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer in deze burger. 
Ingrediënten

De vegan zalmburger is gemaakt uit 81% gerehydrateerd soja-eiwit, zonnebloemolie, natuurlijk aroma, verdikkingsmiddel (natriumalginaat [E401], methylcellulose [E461]), gebufferd azijnpoeder (conserverend ingrediënt), erwtenvezel, erwtenzetmeel, ui, specerijen, zout, kleurend concentraat (rode biet, paprika, wortel), kaliumchloride (dieetzout), antioxidant (ascorbinezuur [E300]), zuurteregelaar (citroenzuur [E330]), ijzer, vitamine B12. Waarvan toegevoegde suikers 0.00g per 100 gram en waarvan toegevoegd zout 0.58g per 100 gram 

AH Vegan zalmburger: 7,0
Voor de veganisten: 100% plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: Bevat geen gluten, ook een go dus! 

AH Vegan zalmburger – €2,99 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!  

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.