Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervanger aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de gemarineerde bloemkoolsteak van Albert Heijn.

Smaak, structuur en toepassing
De gemarineerde bloemkoolsteak van de Albert Heijn kunnen worden bereid in een koekenpan, op de barbecue of in een gril. Wij kozen ervoor om ze in een pan te bereiden, door ze 8 minuten, met een scheutje olie op middelhoge temperatuur te bakken tot de steaks aan beide kanten gebruind werd. Meteen al komt er een hoop geur af van de bloemkoolsteaks, door alle specerijen die in het product zitten. Dit maakt ons nieuwsgierig naar de smaak. De smaak van de steaks bevestigt de hoeveelheid en combinatie van kruiden die we ruiken, want het zijn er een hele boel. Hoewel het een lekkere marinade is, doet het niet echt denken aan een ‘steak’. Je proeft erg goed dat er een unieke combinatie van specerijen in het product zit, met kaneel, peper, gember, anijs, venkel, kurkuma, kardemom, citroengras, chili, paprika én komijn. Een hele mond vol, letterlijk en figuurlijk 😉

Voedingswaarden
De gemarineerde bloemkoolsteaks zitten in een verpakking van 540 gram en bevat 2 ‘steaks’. Per 100 gram bevatten deze bloemkoolsteaks 224 calorieën. Hiervan is 22 gram aan vet. Hiervan is maar 2,5 gram verzadigd en 18 gram onverzadigd. Wel bevat één steak dus al bijna 60 gram aan vet. Per 100 gram bevatten deze ‘steaks’ 3,1 gram koolhydraten, waarvan 2,1 gram suiker. De bloemkoolsteaks bestaat uit 2,9 gram vezels en 2 gram eiwitten. Per 100 gram bevatten deze bloemkoolsteaks 1,55 gram zout. Ook bevat deze vervanger geen toegevoegd ijzer of vitamine B12. Deze vleesvervanger is dus geen goede vervanging voor vlees op het gebied van voedingswaarden, maar kan wel een smaakvol en mooi pronkstuk zijn op tafel voor zo af en toe net zoals men dat doet met steaks ;-).

Ingrediënten
De gemarineerde bloemkoolsteaks van Albert Heijn worden gemaakt van 74% bloemkool, plantaardige olie (zonnebloem, raap, shea, koolzaad), specerijen (kaneel, peper, gember, anijs, venkel, kurkuma, kardemom, citroengras, chili, paprika, komijn, ui, knoflook), zout, wortelvezel, natuurlijk aroma, specerijenextract, voedingszuur (calciumlactaat [E327], melkzuur [E270]), paprikaconcentraat, kruiden.

Albert Heijn bloemkoolsteaks gemarineerd: 6,5

Voor de veganisten: De bloemkoolsteaks zijn 100% plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De bloemkoolsteaks bevatten gluten, een no go dus!

Albert Heijn Bloemkoolsteak gemarineerd – €3,99 – verkrijgbaar bij Albert Heijn


Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Albert Heijn gemarineerde bloemkoolsteak
Article Name
Vleesvervanger getest: Albert Heijn gemarineerde bloemkoolsteak
Description
Wij testen zo veel mogelijk vleesvervangers! Vandaag testen wij de gemarineerde bloemkoolsteak van Albert Heijn.
Author