Vleesvervanger getest: Albert Heijn gemarineerde bloemkoolsteak
Suzanne Harlaar

Vleesvervanger getest: Albert Heijn gemarineerde bloemkoolsteak

donderdag 01 december 2022






Het vleesvervanger aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de gemarineerde bloemkoolsteak van Albert Heijn.

Smaak, structuur en toepassing
De gemarineerde bloemkoolsteak van de Albert Heijn kunnen worden bereid in een koekenpan, op de barbecue of in een gril. Wij kozen ervoor om ze in een pan te bereiden, door ze 8 minuten, met een scheutje olie op middelhoge temperatuur te bakken tot de steaks aan beide kanten gebruind werd. Meteen al komt er een hoop geur af van de bloemkoolsteaks, door alle specerijen die in het product zitten. Dit maakt ons nieuwsgierig naar de smaak. De smaak van de steaks bevestigt de hoeveelheid en combinatie van kruiden die we ruiken, want het zijn er een hele boel. Hoewel het een lekkere marinade is, doet het niet echt denken aan een 'steak'. Je proeft erg goed dat er een unieke combinatie van specerijen in het product zit, met kaneel, peper, gember, anijs, venkel, kurkuma, kardemom, citroengras, chili, paprika én komijn. Een hele mond vol, letterlijk en figuurlijk ;-)

Voedingswaarden
De gemarineerde bloemkoolsteaks zitten in een verpakking van 540 gram en bevat 2 'steaks'. Per 100 gram bevatten deze bloemkoolsteaks 224 calorieën. Hiervan is 22 gram aan vet. Hiervan is maar 2,5 gram verzadigd en 18 gram onverzadigd. Wel bevat één steak dus al bijna 60 gram aan vet. Per 100 gram bevatten deze 'steaks' 3,1 gram koolhydraten, waarvan 2,1 gram suiker. De bloemkoolsteaks bestaat uit 2,9 gram vezels en 2 gram eiwitten. Per 100 gram bevatten deze bloemkoolsteaks 1,55 gram zout. Ook bevat deze vervanger geen toegevoegd ijzer of vitamine B12. Deze vleesvervanger is dus geen goede vervanging voor vlees op het gebied van voedingswaarden, maar kan wel een smaakvol en mooi pronkstuk zijn op tafel voor zo af en toe net zoals men dat doet met steaks ;-).

Ingrediënten
De gemarineerde bloemkoolsteaks van Albert Heijn worden gemaakt van 74% bloemkool, plantaardige olie (zonnebloem, raap, shea, koolzaad), specerijen (kaneel, peper, gember, anijs, venkel, kurkuma, kardemom, citroengras, chili, paprika, komijn, ui, knoflook), zout, wortelvezel, natuurlijk aroma, specerijenextract, voedingszuur (calciumlactaat [E327], melkzuur [E270]), paprikaconcentraat, kruiden.








Albert Heijn bloemkoolsteaks gemarineerd: 6,5




Voor de veganisten: De bloemkoolsteaks zijn 100% plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De bloemkoolsteaks bevatten gluten, een no go dus!


Albert Heijn Bloemkoolsteak gemarineerd – €3,99 – verkrijgbaar bij Albert Heijn



Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!


 

1 Reacties

Als ik de prijs zie dan denk ik, ben ik nu gek ? of hoe zit dat? Ik heb even gekeken en de prijzen voor een bloemkool varieren van 0,99 tot 2,09 Het zijn dus hele dure kruiden die er op zitten , de bewerking is heel arbeidsintensief of we laten ons voor de gek houden. Het lijkt mij dat je zelf een veel gezondere versie voor een fractie van de prijs kunt maken.

11:34 19 januari 2024

Hi Johmar, Dat klopt! Zelf maken kan zeker leuker en goedkoper zijn. Wij wilden deze vleesvervanger deels om deze reden dan ook maar al te graag voor jullie testen. Maar de conclusie is dat zelf maken het beste is! Liefs, Karlijn

11:34 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.