Vleesvervanger getest: AH Excellent Mini groenteburgers
Demi Spaander

Vleesvervanger getest: AH Excellent Mini groenteburgers

woensdag 21 december 2022
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Excellent Mini groenteburgers van Albert Heijn.

Smaak, structuur en toepassing
Tijdens de feestdagen breiden de schappen in de supermarkten uit met allerlei handige en lekkere mini (gourmet) producten. Zo ook deze Excellent Mini groenteburgers van de Albert Heijn waar wij direct nieuwsgierig naar waren. Het product hebben we, zoals wordt aanbevolen, bereid in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Ze zijn supersnel klaar en na 4 minuten kon het proeven beginnen. De eerste indruk is dat deze groenteburgers een prima bite hebben. Ze zijn gemaakt op basis van wortel, bloemkool, ui en doperwt en dit proef je ook terug zodra je een hap neemt. Het heeft echter geen smaakexplosie en is dus redelijk neutraal van smaak. Als je houdt van een beetje pit en een grote snuf zout over je eten, dan zul je dit waarschijnlijk niet zo bijzonder vinden. Wel kun je dit natuurlijk gewoon toevoegen bij het gourmetavondje deze kerst! 

Voedingswaarden:
De Excellent Mini groenteburgers van de Albert Heijn bestaan voor het grootste gedeelte uit groente. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar de voedingswaarde. Ze bevatten per 100 gram zo'n 168 kcal. Er zit 7,3 gram vet in, waarvan 1 gram verzadigd en 6,2 gram onverzadigd. Een prima vetverhouding vinden wij! De groenteburgers bevatten 16 gram koolhydraten waarvan 2,8 gram suiker. Verder zitten er 4,7 gram vezels in, 7,1 gram eiwitten en 1,05 gram zout. Dat laatste verbaasd ons, omdat je dit zout niet heel erg terug proeft. Daarnaast hebben ze vitamine B2, B12, ijzer en zink aan toegevoegd. Eén Excellent Mini groenteburgers is 20 gram waardoor de voedingswaarden eigenlijk een beetje in het niet vallen. Ook als je er wel 5 stuks van eet (100g), mogen de hoeveelheid vezels en eiwitten wel wat hoger van ons. 

Ingrediënten:
De Excellent Mini groenteburgers bestaan uit groente (wortel, bloemkool, ui, doperwt), sojabloem, zonnebloemolie, zetmeel (tapioca, tarwe), aardappelvlok, TARWEbloem, verdikkingsmiddel (methylcellulose [E461]), zeezout, gistextract, fruit- en kruidenextract (antioxiderend ingrediënt), knoflookpoeder, vitaminen (B12, B2), mineralen (ijzer, zink).

De Excellent Mini groenteburgers van de Albert Heijn: 6,6
Voor de veganisten: De mini groente burgers zijn 100% plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De mini groente burgers bevatten gluten, dus een no-go!


De Excellent Mini groenteburgers van de Albert Heijn – 1,99 – verkrijgbaar bij de Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.