...

Vleesvervanger getest: Biovecci verse vega cheeseburger

door | 19 apr 2023 | burgers, De Hippe Vegetariër, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Biovecci verse vega cheeseburger!

 

Smaak, structuur en toepassing

Wij vinden deze verse vega cheeseburgers van Biovecci er veelbelovend uitzien! De burgers zijn gemaakt met Oostenrijkse soja maar lijken erg op dierlijke burgers. De vraag is alleen: smaken ze ook zo? Allereerst moesten we ze natuurlijk bereiden. We verwarmen eerst een scheutje vloeibaar bak- en braadproduct in een warme koekenpan op middelhoge temperatuur. Vervolgens bakken we de burgers aan beide kanten voor 4 tot 5 minuten, totdat deze goudbruin begint te worden. Blijf de vega cheeseburgers regelmatig draaien om aanbranden te voorkomen! Je ziet de kaas al lichtelijk uit de burger druipen. Let wel op: de burger behoudt zijn roze kleur. Na het bakken is het natuurlijk tijd om de vega cheeseburgers te proeven. De structuur is lekker mals en sappig. De smaak is ook zeker niet verkeerd. De verse vega cheeseburgers komt goed in de buurt van dierlijke burgers en de kaas proef je echt terug! Deze burgers van Biovecci passen perfect bij een heerlijk diner of bouw er een uitgebreide burger van! Ook zijn de Biovecci burgers ook nog eens biologisch én duurzaam, een dikke GO dus!

 

Voedingswaarden

Natuurlijk zijn we ontzettend nieuwsgierig naar de voedingswaarden van de verse vega cheeseburger van Biovecci! De vega cheeseburger bevat 226 kcal per 100 gram, wat vergelijkbaar is met andere soorten vegetarische kaasburgers. Het bevat 13,6 gram vet per 100 gram, waarvan 5,7 gram verzadigde vetzuren. We waren aangenaam verrast door het feit dat het verzadigde vetgehalte redelijk laag is, gezien er kaas aan de burger is toegevoegd! Bovendien bevat deze burger 5,7 gram koolhydraten en 21,1 gram eiwitten per 100 gram, wat betekent dat je met slechts één burger al 19 gram eiwitten binnenkrijgt. Daarnaast is de vega cheeseburger ook vezelrijk, met 3,9 gram vezels per 100 gram, wat een voordeel is ten opzichte van dierlijke burgers die geen vezels bevatten. Tot slot bevat de vega cheeseburger 1,09 gram zout per 100 gram.

Ingrediënten

De Biovecci verse vega cheeseburger is gemaakt van 52% gerehydrateerd SOJA-eiwit (water, SOJA-eiwit*), 25% kaas (gepasteuriseerde koeMELK*, zout, zuursel, microbieel stremsel), water, zonnebloemolie*, kippenEI-eiwit*, SOJA-eiwit isolaat*, specerijen*(o.a. 0,2% zwarte peper, 0,2% knoflook, 0,1% chili), zout, azijn*, lijnzaadmeel*, guargom*. *= Biologisch

Biovecci verse vega cheeseburger: 7,5

Voor de veganisten: de Biovecci verse vega cheeseburger is niet 100% plantaardig, een no-go dus!
Voor de glutenallergie: de Biovecci verse vega cheeseburger bevat geen gluten, een go dus! 

Biovecci verse vega cheeseburger – €4,49 – verkrijgbaar bij Ekoplaza

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd! 

 

Summary
Vleesvervanger getest: Biovecci verse vega cheeseburger
Article Name
Vleesvervanger getest: Biovecci verse vega cheeseburger
Description
Dit keer testen we voor jullie de verse vega cheeseburger van Biovecci. Een duurzame én biologische vleesvervanger, verkrijgbaar bij Ekoplaza!
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt