Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Garden Gourmet Sensational Mexicaanse stukjes.

Mexicaanse stukjes van Garden Gourmet
Garden Gourmet’s producten nemen inmiddels al een groot deel van het vleesvervangerschap in de supermarkt in beslag. Onlangs zijn ze weer met een nieuwe productenlijn gekomen: de Sensational filet pieces. Van deze lijn hebben ze drie verschillend gekruide producten. Een paar weken geleden hebben we de mediterraanse stukjes hiervan al geprobeerd en die bevielen goed! Wij waren daarom heel benieuwd naar een van de andere smaken: Mexican seasoning.

Smaak, structuur en toepassing
De stukjes hebben we volgens de instructies in een koekenpan iets meer dan 5 minuten gebakken. Tijdens het bakken kwamen heerlijke, kruidige geuren vrij. Nadat de stukjes een lekker krokant laagje hadden gekregen, konden we beginnen met proeven. De structuur was, net als de andere Sensational stukjes van Garden Gourmet, super goed. Echt lekker mals! Daarnaast was de smaak ook heerlijk! Wij houden wel van een beetje pit en deze Mexicaanse kruiden maken de stukjes licht pittig van smaak. Verrukkelijk om in wraps of een ovenschotel te doen.

Voedingswaarden
De Sensational mediterraanse stukjes bevatten per 100 gram 172 kcal. Deze hoeveelheid is heel prima. Het zoutgehalte is 1 gram, wat onder de aanbevolen grens van 1,1 gram is. Verder bevatten de stukjes 1,1 gram suiker en 0,8 gram verzadigd vet. Daarnaast bevatten ze 18 gram eiwit en 5,1 gram vezels. Dit zijn goede hoeveelheden! Helaas zitten er geen ijzer of vitamine B12 in de Sensational stukjes van Garden Gourmet, maar het zijn al met al gezonde vleesvervangers! Niet te veel zout, veel eiwit en vezels, en niet te veel suiker en verzadigd vet. Het is tevens een 100% plantaardig product, wat ook super is.

Ingrediënten
De Garden Gourmet Sensational Mexicaanse stukjes zijn gemaakt van water, soja-eiwitten (25,3%), plantaardige oliën (zonnebloem, raapzaad), alcoholazijn, specerijen en kruiden (koriander, komijn, gerookte paprika, chilipepers, oregano), gistextract, suiker, maïszetmeel, zout, aroma, lijnzaadmeel.

De Garden Gourmet Sensational Mexicaanse stukjes : 8,3

Voor de veganisten: De Sensational Mexicaanse stukjes zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Sensational Mexicaanse stukjes bevatten geen gluten, ook een go dus!

De Garden Gourmet Sensational Mexicaanse stukjes – €3,49 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn, Plus

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Garden Gourmet Sensational Mexicaanse stukjes
Article Name
Vleesvervanger getest: Garden Gourmet Sensational Mexicaanse stukjes
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien! Vandaag testen we de Garden Gourmet Sensational Mexicaanse stukjes.
Author