Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Jumbo Lekker Veggie spekreepjes.

Lekker Veggie spekreepjes
Het vegetarische merk van de Jumbo, ‘Lekker Veggie’, heeft veel vleesvervangers. Een aantal hebben we al getest, maar nog lang niet allemaal. Tot nu toe waren we steeds enthousiast over de vleesvervangers van dit merk. Nu probeerden we de vegetarische spekreepjes, omdat we daar erg benieuwd naar waren. Wij hadden namelijk wel zin in een vegetarische pasta carbonara! Jij ook? Lees dan snel verder!

Smaak, structuur en toepassing
Het eerste wat opvalt als je de spekjes in de verpakking ziet, is dat ze er best oranje uit zien. Van de looks moeten deze spekreepjes het helaas niet hebben. Gelukkig gaat het voornamelijk om de smaak en daar waren we enthousiast over. Ze smaken heel erg kruidig en er komt een lekkere geur vanaf als je ze bakt. Ze worden niet zo knapperig als je van ‘normale’ spekjes gewend bent. Maar in een pasta of stamppot zijn deze vegetarische spekjes heerlijk!

Voedingswaarden
Per 100 gram bevatten de spekreepjes 269 kcal, wat aan de hoge kant is. De reepjes bevatten 4,05 g zout en dat is echt ver boven de aanbevolen grens van 1,1 g. Verder bevatten ze 1,0 g suiker en 7,2 g verzadigd vet, wat beide ook aan de hoge kant is. De reepjes bevatten 16,9 g eiwit en 1,5 g vezels. Over deze voedingswaarden zijn wij niet erg enthousiast. Gelukkig bevatten ze wel nog wat ijzer en vitamine B12.

De Lekker Veggie spekjes zijn gemaakt van: water, palmolie, soja-eiwit 9%, vrije uitloopeiwitpoeder, zetmeel (aardappel, tarwe), zout, natuurlijk aroma, tarwegluten 2,2%, melkeiwit, specerijen (gember, uienpoeder, knoflookpoeder, witte peper), rookaroma, dextrose, azijnpoeder, azijn, kleurstoffen: E163 en paprika-extract, voedingszuur: citroenzuur, mineraal: ijzer (II)fumaraat, vitamine: B12.

Jumbo Lekker Veggie spekreepjes: 7,2
Voor de veganisten: De Lekker Veggie spekreepjes zijn helaas niet plantaardig, een no-go dus! 
Voor de glutenallergie: De Lekker Veggie spekreepjes bevatten ook gluten, ook een no-go!

Jumbo Lekker Veggie spekreepjes – €2,45 – Verkrijgbaar bij Jumbo

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Jumbo Lekker Veggie spekreepjes
Article Name
Vleesvervanger getest: Jumbo Lekker Veggie spekreepjes
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft groeien, en daar zijn wij blij mee! Vandaag testen we de Jumbo Lekker Veggie spekreepjes.
Author