Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Jumbo Vegan Champignonsteak met Kruidencrème!
Smaak, structuur en toepassing
De Jumbo heeft een nieuwe vegan champignonsteak op de markt gebracht en wij konden niet wachten om deze te proeven! Als veganistische burger bestaat deze champignonsteak voornamelijk uit champignons en soja, dus super gezond en duurzaam! Toen we de champignonsteak uit de verpakking haalden, waren we aangenaam verrast door zijn uiterlijk! Van buitenaf leek het net op een dierlijke steak en ook van binnen zag het er geweldig uit! Het is dus perfect om je vleesetende familielid mee te foppen. Je kan de champignonsteak op twee manieren bereiden: in de oven op 200 graden gedurende 10 minuten of in een koekenpan. Wij gingen voor het laatste en bakten de champignonsteak met een beetje margarine op middelhoge temperatuur, wel regelmatig omkeren om te voorkomen dat hij aanbrandt! En hoe zit het met de smaak? Zoals verwacht proef je de champignon goed terug in deze vegan steak. De steak was niet te droog en lekker zacht, enigszins bitter qua smaak. We kunnen ons goed voorstellen dat deze champignonsteak erg lekker zou zijn op de barbecue. En met de zomer op komst, krijgen we daar al helemaal zin in! Wat we ook erg leuk vinden is dat er een kruidencrème bij de verpakking in zit!
Voedingswaarden
We hebben uiteraard de voedingswaarden van deze vegan champignonsteak onder de loep genomen. Per 100 gram bevat deze steak 186 kcal aan energie, wat niet heel hoog is. Het vetgehalte daarentegen is met 15,6 gram wel redelijk hoog, waarvan meer dan de helft verzadigd is. De koolhydraten en suikers zijn met respectievelijk 2,4 gram en 0,9 gram erg laag, wat deze steak geschikt maakt voor een koolhydraatarm dieet. Gelukkig bevat de champignonsteak wel 7,3 gram vezels, wat een pluspunt is. Het eiwitgehalte van 5,3 gram valt echter wat tegen, aangezien veel vega(n) burgers vaak meer eiwitten bevatten. Daarnaast is het zoutgehalte met 1,11 gram ook iets hoger dan gewenst.
De Jumbo Vegan Champignonsteak is gemaakt van 90,9% (champignons 40,7%, gerehydrateerd sojaeiwit 32,6%, plantaardige oliën [kokos, zonnebloem], tarwevezel, tomatenpuree, verdikkingsmiddelen: E461 en E407, zout, specerijen [knoflookpoeder, witte peper], gebufferd azijnpoeder [conserverend ingrediënt], zuurteregelaar: citroenzuur, peterselie, gekarameliseerde suiker, kleurstof: bietenrood, mineralen: ijzer(III)difosfaat en zinkoxide, vitamine: B12).
De vegan kruidencrème is gemaakt van 9,1% (plantaardige vetten [palm, kokos], plantaardige oliën [zonnebloem, raapzaad], water, zout, witte peper, knoflookpoeder, gistextract, peterselie, nootmuskaat, lavas, voedingszuur: citroenzuur, spinazie, natuurlijk aroma, emulgator: E471 [niet dierlijk], suiker, conserveermiddel: E202).
Jumbo Vegan Champignonsteak met Kruidencrème: 7,0
boor de veganisten: de Jumbo Vegan Champignonsteak met Kruidencrème is 100% plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: de Jumbo Vegan Champignonsteak met Kruidencrème bevat gluten, een no-go dus!
Jumbo Vegan Champignonsteak met Kruidencrème – €3,79 – verkrijgbaar bij Jumbo
Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
0 reacties