Vleesvervanger getest: Jumbo Vegetarische Worstjes Portugese Stijl
Willemijn van Bree

Vleesvervanger getest: Jumbo Vegetarische Worstjes Portugese Stijl

donderdag 19 augustus 2021
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Jumbo Vegetarische Worstjes Portugese Stijl.

BBQ worstjes van Jumbo
Het Jumbo huismerk heeft een groot assortiment vleesvervangers, waar wij nog lang niet alle vervangers van getest hebben. Voor de zomer heeft Jumbo een hele reeks aan ‘Zin in BBQ’ producten, waaronder een heleboel vleesvervangers. Wij waren erg benieuwd naar de Portugese stijl vegaworstjes. Ben jij ook benieuwd? Lees dan vooral verder!

Smaak, structuur en toepassing
Deze vegetarische worstjes van de Jumbo zijn vooral bedoeld voor op de barbecue, maar ze kunnen ook prima in de pan. Wij bakten ze voor zo’n 10 minuten op middelhoog vuur tot er een zichtbaar baklaagje rondom was ontstaan. De worstjes waren zacht van structuur, een beetje sponzig. Dit is vaak bij vegetarische worstjes het geval. Helaas was de buitenkant niet echt krokant geworden, waardoor het worstje geen bite had. Wellicht heeft het iets meer bite als je het zou grillen op de barbecue. Het worstje was verder goed van smaak. De Portugese marinade was lekker, maar de smaak was minder sterk dan verwacht. Het liet wel een lekkere, lichtpittige nasmaak achter in de mond.

Voedingswaarden
De Vegetarische Worstjes Portugese Stijl bevatten per 100 gram 211 kcal, wat aan de hoge kant is. Het zoutgehalte van de worstjes is 1,6 gram. Dit is boven de aanbevolen grens van 1,1 gram. Verder bevatten ze 1,3 gram suiker en 1,6 gram verzadigd vet, wat vrij veel verzadigd vet is. Ze bevatten 13,9 gram eiwit en 1 gram vezels. Al met al zijn de voedingswaarden van deze worstjes niet heel goed. De worstjes bevatten wel toegevoegd ijzer én vitamine B12, wat zeker een pluspunt is. Helaas bevatten de worstjes dierlijk eiwit, waardoor ze niet plantaardig zijn.

Ingrediënten
De Vegetarische Worstjes Portugese Stijl zijn gemaakt van water, plantaardige eiwitten 10,1% (soja, tarwegluten), marinade 10% (raapzaadolie, zout, knoflookpoeder, zwarte peper, oregano, rozemarijn, cayennepeper, zout, natuurlijk aroma, rode paprikagranulaat, extract van paprika, uienpoeder), ui, raapzaadolie, vrije uitloopeiwit, zetmeel (aardappel, tapioca), natuurlijk aroma, azijn, gebufferd azijnpoeder (conserverend ingrediënt), dextrose, suiker, specerijen (uienpoeder, zwarte peper, witte peper, foelie, nootmuskaat, kruidnagel), zout, kleurstof: karamel, mineraal: ijzer(II)fumaraat, vitamine: B12.

De Jumbo Vegetarische Worstjes Portugese Stijl: 6,5

Voor de veganisten: De Vegetarische Worstjes Portugese Stijl zijn niet plantaardig, een no-go dus!
Voor de glutenallergie: De Vegetarische Worstjes Portugese Stijl bevatten helaas gluten, ook een no-go dus!

De Jumbo Vegetarische Worstjes Portugese Stijl – €3,19 – Verkrijgbaar bij Jumbo

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.